Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 4 tipy ako vyrobiť originálny fotorámik

4 tipy ako vyrobiť originálny fotorámik

by Anita

Máte množstvo krásnych spomienok zachytených na fotkách a chcete sa nimi patrične pochváliť? Potom potrebujete dve veci – originálny rámik na fotku a vhodné miesto, kde bude všetkým na očiach.  My vám poradíme, ako vyrobiť vlastný fotorámik, ale miesto si už budete musieť vybrať sami.

Handmade fotorámik

Vyrobte si vlastný fotorámik

Foto: © 2017 Pixabay

Buďte kreatívni a zabavte sa

Originalita fotorámika spočíva v tom, že si sami určíte ako bude vyzerať. Každý ma predsa inú predstavu, ale pár tipov rozhodne neuškodí. Aj keď fantázií sa medze nekladú, mali by ste vychádzať z toho, aké rozmery má fotka, pre ktorú budete tvoriť fotorámik. Vyrobiť si môžete aj rám na veľkú fotku na plátne alebo veľký rám určený na viacero fotiek.

Vlastný fotorámik

Kreativite sa medze nekladú

Foto: © 2017 Pixabay

Vlastnoručne vyrobený rámik na fotku je vhodný aj ako darček. Miesto suvenírov z dovolenky ako sú magnetky či pohľadnice vyberte najlepšie fotky a rámik vyzdobte mušľami, pieskom alebo kresbami, ktoré majú niečo spoločné s vašou dovolenkovou destináciou. Verte, že takýto originálny darček vašich najbližších zaručene poteší viac, ako klasický suvenír.

Origami fotorámik 

Spomínate si na origami a skladanie papierových žeriavov či kvetov? Poskladať sa dá aj rámik na fotku a je to o poznanie jednoduchšie, ako spomínaný žeriav. Potrebovať budete iba nožnice a 2 listy baliaceho papiera s rozmermi 30 x 15 cm (rámik bude mať rozmer 15 x 15 cm).  Samozrejme môžete neskôr vyskúšať aj iné rozmery. Výhodou tohto rámiku je, že si môžete vybrať akýkoľvek vzor či motív, záleží len na tom, čo objavíte v obchode. Poskladať tak môžete aj vianočný fotorámik alebo si vybrať niečo neutrálne a vhodné po celý rok. Ako rám na fotku poskladať sa dozviete vo videu.

Fotorámik na 5 fotiek z kartónu

Z obyčajného kartónu sa dajú urobiť neuveriteľné veci – napríklad jedinečné rámiky na fotky, ktoré budú zdobiť vašu obývačku alebo pracovňu. Potrebovať budete kartón, pravítko, nôž alebo nožnice, tekuté lepidlo na papier, štetec, misku, papierovú pásku, farbu na papier. Stojan na fotky sa skladá zo 7 častí, takže si kartón rozrežte na:

  • 2 časti s rozmermi 7 x 45 cm,
  • 2 časti s rozmermi 10 x 25 cm,
  • 1 časť 4 x 45 cm,
  • 1 časť 4 x 35 cm
  • 1 časť 4 x 22 cm

Ďalej si z kartónu vyrežte aj samotné rámiky. Rozmery a tvar si samozrejme môžete prispôsobiť, ale ak sa chcete držať videa, pripravte si po 2 kartóny s rozmermi:

  • 15 x 12 cm
  • 17 x 15 cm
  • 12 x 15 cm
  • 12 x 12 cm
  • srdce s priemerom cca 14 cm

Presný postup ako vytvoriť stojan s rámikmi na fotky nájdete vo videu.

Využite staré CD

Máte doma staré nepoužívane CD a chcete ich nejako rozumne využiť? Vyrobte z nich jedinečné rámiky na fotky. Skôr, ako sa pustíte do výroby pripravte si 7 CD, papierovú pásky, pravítko, nožnice, pohár, fixku, lepidlo, klinček na zavesenie.

Rámik z paličiek od nanukov

Ak máte radi nanuky a originálne doplnky nezabudnite si poctivo odkladať paličky od zjedených nanukov. Na výrobu rámu na fotky sa dajú samozrejme použiť aj kúpené paličky. Okrem samotných paličiek budete potrebovať aj farbu na drevo, lepidlo alebo taviacu pištoľ, ceruzku a nožnice. Vyrobiť môžete úplne jednoduchý štvorcový alebo obdĺžnikový rám, alebo sa inšpirovať nasledujúcim videom.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť