Home Obývačka inšpirácie Sedačky na každodenné spanie – praktické a pohodlné riešenie

Sedačky na každodenné spanie – praktické a pohodlné riešenie

by blog.novynabytok.sk

Ak bývate v garsónke alebo v jednoizbovom byte, určite nemáte miesta nazvyš a hľadáte praktické a priestorovo úsporné riešenia. Veľa miesta určite zaberie posteľ a sedačka. Rozkladacia sedačka, ktorá sa dá behom niekoľkých sekúnd premeniť na pohodlnú posteľ na každodenné spanie, je preto ideálnym riešením.  

Pohodlné sedenie a príjemný spánok

Rozkladacích sedačiek je veľa a väčšina z nich je naozaj pohodlná na sedenie, ale nie všetky sú vhodné aj na každodenné spanie. Kým teda kúpite sedačku, overte si, či je odporúčaná iba na príležitostné, alebo na každodenné spanie. Kvalitná sedačka môže poskytnúť aj kvalitný spánok pre dve dospelé osoby a cez deň zasa príjemné posedenie pred televíziou alebo s knižkou v ruke.

Keďže ponuka je dnes naozaj široká, nie je problém vybrať si elegantný a moderný nábytok, ktorý splní všetky vaše očakávania.  Určite by ste ale mali staviť na kvalitu a nerozhodovať sa len podľa ceny.  Nekvalitná sedačka alebo sedačka určená na príležitostné spanie vám môže spôsobiť bolesti chrbta, kĺbov aj nespavosť a únavu.  

Ako si vybrať správne?

Dôležitá je, samozrejme, dostatočne pevná a stabilná konštrukcia, ale aj samotná výplň. Výplň pohovky nesmie byť príliš mäkká, aby sa časom nevytvorili preliačiny, ale ani príliš tvrdá, aby ste sa pohodlne vyspali. Pevné, kvalitné a odolné má byť aj čalúnenie a švy, pretože musia znášať každodennú záťaž, rozkladanie a skladanie.

Predtým, ako sa rozhodnete pre kúpu konkrétneho modelu, vyskúšajte si aj systém rozkladania. So sedačkou budete manipulovať minimálne ráno a večer, takže skladanie a rozkladanie by malo byť pre vás jednoduché a rýchle.

 

Pozrite si viac o typoch rozkladania sedačiek: Moderné rozkladacie sedačky; 5 typov rozloženia sedačiek na posteľ

 

Výhodou sú aj úložné priestory, do ktorých môžete odkladať vankúše, periny, deky a podobne. Podstatným parametrom je aj plocha na spanie. Ak budete na rozkladacej sedačke spať iba vy, stačí vám aj hĺbka cca 140 cm, ak budete dvaja, potrebujete aspoň 160-170 cm.

Čítajte tiež: Sedacia súprava vám musí sadnúť! 3 kroky vďaka ktorým neurobíte chybu pri kúpe novej sedačky!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť