Home Detská izba inšpirácie Ako zariadiť študentskú izbu?

Ako zariadiť študentskú izbu?

by blog.novynabytok.sk

Praktické študentské izby obsahujú všetko, čo mladý študent alebo študentka potrebujú. Majú vytvorenú pohodlnú pracovnú zónu s písacím stolom alebo PC stolíkom, s kvalitnou kancelárskou stoličkou a úložným priestorom na knihy, poznámky a skriptá. 

Študentská izba BRW - Graphic 3

Študentská izba BRW – Graphic 3

Študentská izba – BRW – Graphic 3

Okrem toho obsahuje ich ideálna študentská izba aj zónu oddychovú, v ktorej nesmie chýbať posteľ či pohovka s konferenčným stolíkom.

Designový konferenčný stolík Halmar - Jamaica

Designový konferenčný stolík Halmar – Jamaica

Zladiť toto všetko býva niekedy skutočne náročná úloha. Aby sa všetky kusy nábytku k sebe hodili, môžeme si zjednodušiť výber tak, že siahneme po sektorovom nábytku. 🙂

Pohovka trojsedačka Lexus

Pohovka trojsedačka Lexus

Sektorové študentské izby sú veľmi praktické, nakoľko sú celé ladené v jednom štýle. Správna študentská izba zložená zo sektorového nábytku môže obsahovať: jednu alebo dve postele, nočné stolíky, regále, šatníkové alebo policové skrine, rohové skrine, malé alebo veľké skrinky, poličky, PC stolíky a komody. Zdá sa vám to veľa? Lacné študentské izby z drevotriesky sú cenovo výhodné, a to aj v prípade, že obsahujú veľký počet variabilných kusov nábytku.

Študentská izba BRW - Academica

Študentská izba BRW – Academica

Chlapčenská študentská izba môže byť zariadená v decentnej farbe tmavého treba, prípadne v žiarivejších odtieňoch modrej či inej obľúbenej farby vášho syna. Mala by mať dostatok úložného priestoru na študijné materiály aj na športové či umelecké potreby. Ak vášmu dieťaťu nebude vyhovovať hotová zostava, mali by ste zvoliť sektorový nábytok s možnosťou vyskladať izbu podľa vlastného priania.

Študentská izba BRW - Indiana

Študentská izba BRW – Indiana

Študentské izby pre dievčatá majú zvyčajne svetlé alebo pastelové farby. Vaša dcéra si môžu svoju izbu zútulniť pomocou vhodných doplnkov, ako sú záclony či farebné vankúšiky. Miestnosť oživí aj príjemné rozkladacie kreslo, ušiak či praktický sedací vak, na ktorom sa pohodlne študuje, aj odpočíva.

Študentská izba BRW - Porto

Študentská izba BRW – Porto

Sedací vak Tempo Kondela - Bag

Sedací vak Tempo Kondela – Bag

Ak má nová študentská izba v zostave zahrnutú aj posteľ, urobíte dobre, ak sa rozhodnete pre posteľ s úložným priestorom. Študenti nemajú nikdy dosť miesta na oblečenie, papiere, knihy a ďalšie veci, ktoré sa počas týchto turbulentných rokov hromadia.

Rozkladacia posteľ Tempo Kondela - Marinella

Rozkladacia posteľ Tempo Kondela – Marinella

Ak v zostave posteľ nie je, pouvažujte nad praktickou vysokou posteľou alebo odolnou a pevnou posteľou z kovu. Ak chcete ušetriť miesto, zakúpte vášmu študentovi či študentke rozkladaciu sedačku, ktorú môže cez deň využívať na sedenie a v noci na spánok.

Mladí ľudia majú často veľmi kreatívny prístup k životu a svoje klasické študentské izby si radi dozariadia sami. Nechajte ich preto, nech si do nej zvolia dekorácie podľa vlastného uváženia. Nábytok tlmených farieb môžu výborne vyvážiť napríklad veľkým pestrým kobercom

Polštáře jako dekorace

Foto: © pinterest.com/studentroompillows

Moderné študentské izby z imitácie dreva budú môcť vaše deti využívať, aj keď už študentmi nebudú. Aby im nábytok dlho vydržal, mali by sa oň starať: pravidelne utierať prach vlhkou handričkou a nelepiť naň plagáty lepiacou páskou, ktorá na nábytku zanecháva nepekné stopy.

Čítajte tiež: Posteľ do detskej izby: ako vybrať tú správnu?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť