Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Vianočná výzdoba v špecifickom štýle

Vianočná výzdoba v špecifickom štýle

by Martin

Vianočné sviatky sú časom, keď naše domovy žiaria teplom, láskou a samozrejme, aj výnimočnou výzdobou. Ale ako sa vlastne vyhnúť bežným dekoráciám a vytvoriť niečo, čo bude naozaj jedinečné? Poďme spolu objaviť kúzlo vianočnej výzdoby, ktorá je inšpirovaná špecifickými štýlmi – vintage, rustikálnym, provensalským a moderným.

Vintage vianočné čaro

Vianočná výzdoba vo vintage štýle je ako návrat do minulosti, plný nostalgie a retro prvkov. Zamyslite sa nad použitím starožitných ozdôb, perličkových reťazí, alebo zdobených svietnikov. Nábytok v tomto štýle, ako sú napríklad kredence či regály, môžete ozdobiť vianočnými girlandami alebo nadekorovať stromček z retro predmetov a starých vianočných ozdôb. Nezabudnite na výzdobu jedálenského stola pomocou starožitného porcelánu a textílií s historickým nádychom.

Rustikálna vianočná útulnosť

Rustikálny štýl nás nesie k autenticite a prirodzenosti. Vo výzdobe dominujú prírodné materiály ako drevo, vlna, kamene či kov. Rustikálny nábytok, ako sú masívne drevené stoly a police, môžete vyzdobiť prírodnými vencami, šiškami a handmade svietnikmi z dreva či keramiky. Na stromčeku nechajte vyniknúť drevené ozdoby, suché ovocie a ručne vyrobených anjelikov z prírodných materiálov.

Provensalská vianočná romantika

Provence nám prináša štýl, ktorý je plný svetla, vzdušnosti a romantickej elegancie. V tomto duchu sa môžete vydať smerom k ľahkým farbám – biela, svetlo modrá alebo žltá dominujú. Provensálsky nábytok v bielych odtieňoch, ako sú konferenčné stolíky a komody, ozdobte svetlými textíliami, keramickými svietnikmi a kvetinovými aranžmánmi. Vianočný stromček môže byť doplnený o jednoduché biele ozdoby, svetielka a kvetinové girlandy.

Moderná vianočná elegancia

Pre milovníkov čistých línií a minimalizmu je tu moderný vianočný štýl. Tu dominuje jednoduchosť a súčasne sofistikovanosť. Volíme moderný nábytok s čistými líniami, ako sú napríklad pohovky a sklenené konferenčné stolíky, a dekorujeme ich decentnou výzdobou v monochromatických farbách ako sú biela, šedá alebo čierna. Stromček môže byť minimalistický, ozdobený geometrickými ozdobami a decentným osvetlením.

Bez ohľadu na to, ktorý štýl si vyberiete, dôležité je, aby Vianoce vo vašom domove odrážali to, čo je pre vás najdôležitejšie – lásku, pohodu a šťastie. A či už sa rozhodnete pre nostalgickú vintage, útulný rustikálny, romantický provensalský alebo elegantný moderný štýl, nezabudnite, že najkrajšia výzdoba je tá, ktorá je vytvorená s radosťou a láskou.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť