Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Minimalistická vianočná výzdoba: ako vytvoriť pokojnú a elegantnú vianočnú atmosféru

Minimalistická vianočná výzdoba: ako vytvoriť pokojnú a elegantnú vianočnú atmosféru

by Martin

Vianoce prichádzajú s príbehmi starých tradícií, zasneženými kopcami a samozrejme, s pestrofarevnou výzdobou. Ale čo keby sme tento rok zvolili niečo iné? Niečo, čo nás uvedie do kľudnejšej,j a zároveň elegantnejšej atmosféry. Vítajte v svete minimalistických vianočných výzdob, kde menej znamená viac.

Očista prostredia: Kľúč k minimalizmu

Predtým, než sa pustíte do vytvárania svojho minimalistického vianočného raja, začnite „vianočnou očistou“. Je nutné odstrániť všetky nepotrebné predmety, ktoré len zbytočne zapĺňajú priestor. Namiesto mnohých pompéznych dekorácií sa sústreďte na jednoduché prvky, ktoré budú dominovať v priestore a vytvoria tak jemný, ale výrazný dojem.

Elegancia cez jednoduchosť: Výzdoba

Zamyslime sa nad stromčekom. Nechajte ho “dýchať” a nezaťažujte ho prebytočnými ozdobami. Malý vianočný strom v jednoduchom kvetináči, ozdobený len niekoľkými ozdobami a decentnou svetelnou reťazou, pôsobí nádherne a súčasne nezaberie priveľa priestoru.

Nábytok, ktorý hovorí za všetko

Kľúčovým prvkom v minimalistickom prístupe sú čisté línie a funkcionalita. Vyberajte nábytok, ktorý je nielen praktický, ale aj estetický. Či už je to jednoduchý biely jedálenský stôl, kde budú stáť vaše obľúbené vianočné sviečky, alebo pohovka v neutrálnych tónoch s jedným alebo dvoma výraznými vankúšmi. Všetko môže splynúť do harmónie bez toho, aby priestor pôsobil príliš rušivo.

Biela vianočná krása

Biela farba je esenciou čistoty a minimalizmu. Biela obývacia stena, biely stromček alebo biela výzdoba na konferenčnom stolíku – všetko to môže podčiarknuť čistotu a jednoduchosť vianočného obdobia. Spolu s prirodzeným svetlom, ktoré preniká cez okno, dokáže biela farba skutočne rozjasniť celý priestor a vniesť doň sviežosť a ľahkosť.

Svetelná výzdoba

V oblasti osvetlenia môžete zvoliť jemné svetelné reťaze, ktoré decentne obklopujú okná alebo vytvárajú prijemnú atmosféru na stromčeku. Nepreháňajte to s množstvom svetiel – aj jemné, decentné osvetlenie môže vytvoriť čarovný efekt a príjemnú atmosféru.

Prirodzenosť ako inšpirácia

Nebojte sa využiť aj prírodné materiály. Konáriky, šišky či sušené kvety môžu byť skvelým a jednoduchým doplnkom, ktorý vám prinesie do vášho priestoru kúsok prírody, a zároveň zachová minimalistický prístup.

Nezabúdajte, Vianoce sú hlavne o láske, radosti a pokoji. A čo je krajšie, než prežiť ich v priestore, ktorý vás ticho a nenápadne obklopuje svojou krásou a necháva priestor pre to najpodstatnejšie – byť spolu.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť