Home Rady pri výbere nábytku Zimná útulnosť: ako si vytvoriť teplý a pohodlný interiér pre chladné mesiace

Zimná útulnosť: ako si vytvoriť teplý a pohodlný interiér pre chladné mesiace

by Martin

Zima nám klope na dvere a s ňou prichádza aj túžba po teple a útulnosti vo vlastnom domove. Ako si vytvoriť pohodlný a teplý interiér pripravený na chladné mesiace? Poďme spoločne prejsť rôznymi miestnosťami a pozrieť sa na to, ako zimnú útulnosť zakomponovať do každého kúta vášho domova.

Obývacia izba: Kráľovstvo teplých diek

Obývacia izba je centrom domáceho života a práve tu trávime veľa času počas chladných večerov. Investujte do kvalitnej a teplej deky, ktorá vám bude spoločníkom pri sledovaní filmov alebo čítaní kníh. Pridajte hrubé závesy, ktoré pomôžu udržať teplo v miestnosti a pritom pridajú vizuálny záujem. Vankúše sú ďalším skvelým doplnkom – čím viac, tým lepšie! Nezabudnite ani na svetlo: stolové lampy a sviečky vytvoria príjemnú atmosféru.

Spálňa: Kráľovstvo teplých prikrývok

V spálni je hlavným hrdinom určite posteľ. Zaobstarajte si kvalitný prehoz na posteľ a pár extra vankúšov, ktoré vám dodajú pocit pohodlia a tepla. Môžete tiež pridať mäkký koberec vedľa nočného stolíka, aby ste ráno nevstávali priamo na studenú podlahu. Teplé a tlmenejšie svietidlá doplnia atmosféru útulnosti.

Kuchyňa a jedáleň: Teplé farebné akcenty

V kuchyni a jedálni sa zamerajte na teplé farebné tóny a prírodné materiály. Drevené dosky na krájanie, keramické misky a hrnce pridajú pocit tepla. Textílie ako obrusy a utierky v teplých farbách tiež výrazne prispievajú k celkovému dojmu. Nezabudnite ani na príjemné závesné svietidlo nad jedálenským stolom.

Kúpeľňa: Teplé textílie a svietidlá

V kúpeľni sa zamerajte predovšetkým na textílie. Kvalitné a mäkké uteráky, koberček pred vaňu alebo sprchu a príjemný župan sú nevyhnutné. Teplé svetlo vytvorí pohodlnú atmosféru, a ak máte možnosť, pridajte aj sviečky pre maximálnu útulnosť.

Pracovňa: Pohodlné a funkčné prostredie

Aj v pracovni je dôležité cítiť sa pohodlne, najmä ak v nej trávite veľa času. Ergonomická kancelárska stolička, teplá deka na kolená a dostatok svetla sú základ. Pridajte rastliny, ktoré vytvoria príjemné prostredie a pomôžu zlepšiť kvalitu vzduchu.

Vytvorenie teplého a pohodlného interiéru pre zimné mesiace je o správnom výbere textílií, farieb a osvetlenia. Nezabudnite pridať osobný dotyk pomocou dekorácií, ktoré vám vyčarujú úsmev na tvári a pomôžu vytvoriť pravú zimnú oázu. So správnymi prvkami sa môže váš domov stať príjemným útočiskom, kam sa budete stále tešiť, nech je vonku akokoľvek akokoľvek čarovne.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť