Home Urob si sám DIY vianočné dekorácie: ako si sami vyrobiť krásne dekorácie

DIY vianočné dekorácie: ako si sami vyrobiť krásne dekorácie

by Martin

Je čas zapojiť sa, oživiť kreativitu a premeniť domov na útulné vianočné prostredie. Pridajte sa k nám na ceste za vytváraním čarovných DIY vianočných dekorácií.

Ozdobené sklenené poháre

Prekvapivo, jedným z najflexibilnejších nástrojov pre vianočné dekorácie môžu byť obyčajné sklenené poháre. Otočte ich hore dnom a využite ich ako podstavce pre malé sviečky. Vnútorný priestor pohára môže byť skvelým miestom pre malú vianočnú scénu – napríklad miniatúrny stromček, snehuliak alebo figúrka soba. Nezabudnite pridať umelý sneh alebo glitrový sprej pre ten pravý vianočný efekt.

Vlastnoručne robené sviečky

Krásne, vôňavé sviečky vytvárajú tu pravú vianočnú atmosféru. Môžete si vyrobiť vlastné sviečky použitím vosku, starých sviečok a pridávaním vôní ako vanilka, škorica či pomaranč. V nádobkách (napr. starých konzervách alebo sklenených pohároch) vytvorte vrstvy vosku s rôznymi farbami a vôňami. Na ozdobenie môžete použiť sušené klinčeky, kúsky pomarančovej kôry alebo drobné vianočné ozdoby.

Vianočné gule z vlny

Zabudnite na tradičné ozdoby a vytvorte si vlastné, pútave gule z vlny! Táto aktivita je mimoriadne zábavná a môžete vytvárať gule rôznych farieb a veľkostí. Jednoducho namočte vlnu do lepidla, obaľte ju okolo nafúknutého balóna a nechajte vyschnúť. Potom balón prepichnite a vyberte. A tadááá – máte krásnu gulu, ktorú môžete zavesiť na stromček či okno.

Vianočný veniec zo sušených plodov

Miesto klasických vencov z ihličia skúste vytvoriť vianočný veniec zo sušených plodov, ktorý nielen krásne vyzerá, ale aj úžasne vonia. Sušené pomaranče, jablká a škoricové struky  môžu byť prepojené drôtom a vytvárať tak pôsobivý vizuál.

Bavlnené tampóny a vata

Vytvorte si vlastnú zimnú krajinu s odličovacími tampónmi alebo vatou. Za pomoci vatových tyčiniek a obväzu môžu byť premenené na malých snehuliakov, ktorých môžete umiestniť po celej domácnosti. Na oživenie jedálenského stola môžete použiť “bavlnený sneh” ako podložku pod taniermi alebo ako súčasť centrálnych dekorácií.

Nechajte svoju kreativitu rozkvitnúť s týmito DIY vianočnými nápadmi. Tvorba vlastných vianočných dekorácií nie je len o úspore peňazí, ale aj o vytvorení jedinečných a osobných kúskov, ktoré prinesú do vášho domova jedinečný charakter.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť