Home Urob si sám Obnova nábytku: Jesenné projekty pre tvorivé duše

Obnova nábytku: Jesenné projekty pre tvorivé duše

by Martin

Jeseň je časom zmeny – farieb, atmosféry a pre mnohých aj domáceho prostredia. Ak hľadáte zaujímavý spôsob, ako priniesť do vášho domova niečo nové bez nutnosti výmeny nábytku, máme pre vás niekoľko nápadov. Zabudnite na veľké investície, stačí trocha tvorivosti a staré kúsky získajú nový život!

Spálňa: Premena postele

Nová farba: Vyskúšajte premaľovať rám postele na iný odtieň. Jeseň láka na teplé tóny, ako sú hnedá, okrová alebo zelená.

Výmena čalúnenia: Ak má vaša postel čalúnené čelo, zmeňte jeho látku na niečo moderné alebo s jesenným motívom.

Dekoratívne detaily: Pridajte svetelné reťaze alebo jesenné girlandy v podobe zavesených lístov na špagáte cez čelo postele.

Obývacia izba: Stará komoda v novom šate

Patchworkový efekt: Rozličné dekoračné tapety alebo samolepky umožnia vytvoriť zaujímavý efekt na predných častiach zásuviek.komody.

Zmena rukovätí: Staré kľučky môžete vymeniť za kreatívne tvarované alebo farebné varianty.

Vintage vzhľad: Pomocou brúsneho papiera a vosku môžete dosiahnuť efekt „shabby chic“.

Kuchyňa: Jedálenský stôl ako stredobod miestnosti

Mramorový efekt: S pomocou samolepiacej fólie s mramorovým vzorom môžete zmeniť obyčajný jedálenský stôl na luxusný kúsok.

Nožičky stola: Skúste ich premaľovať alebo dokonca vymeniť za iné – napr. z medi.

Dekorácia pod sklom: Ak máte sklenený jedálenský stôl so sklenenou dosku, môžete pod ňu vložiť sušené jesenné listy alebo fotky rodiny.

Predsieň: Nová tvár vešiakov a botníka

Rekonštrukcia vešiaka: Pridajte viac háčikov alebo poličiek. Môžete tiež premaľovať alebo obaliť tapetou.

Botník: Vymaľujte ho v jesennejj farbe alebo pridajte mäkké čalúnenie na sedenie.

Kancelária: Pracovný stôl s osobitým nádychom

Povrch stola: Vylepte ho nálepky v tvare jesenných listov, alebo použite kontaktnú fóliu s dreveným vzorom.

Organizéry: Staré škatule môžete upraviť na skladovacie priestory pre kancelárske potreby. Farba, tkanina alebo tapeta dokáže divy. Môžete ich umiestniť do knižníc alebo regálov na spestrenie atmosféry.

Exteriér: Drevená závesná lavička pre romantické jesenné večery

Prírodný materiál: Zvoľte masívne drevo, ako je dub alebo smrek, pre svoju závesnú lavičku. Sú odolné a poskytujú prirodzený vzhľad, ktorý sa hodí do záhrady.

Jesenné vankúše: Prineste na lavičku pohodlie tým, že pridáte mäkké vankúše v jesenných farbách, ako sú hnedá, oranžová alebo červená. Tieto vankúše môžu mať aj listové alebo zvieracie motívy.

Dekorácie na lavičke: Pridajte k lavičke malý príručný stolík, na ktorý umiestnite misu so sviečkami. Môžete tiež zavesiť malé svetielka alebo lampiony nad lavičku, čo vytvorí útulnú atmosféru.

Rastliny: Okolo lavičky môžete umiestniť kvetináče s jesennými kvetinami, ako sú chrizantémy alebo astry. Tieto kvety pridajú farbu a život vášmu vonkajšiemu priestoru.

Pri každom projekte je dôležitá príprava a trpezlivosť. Niektoré nápady môžu vyžadovať viac času a energie, ale výsledok stojí za to. Vyberte si ten správny projekt pre vás, získajte potrebné materiály a užite si jesenný kreatívny proces obnovy svojho domova!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť