Home Urob si sám Ako aplikovať betónovú stierku na stenu

Ako aplikovať betónovú stierku na stenu

by Martin

Betónová stierka je v posledných rokoch obľúbeným trendom v interiérovom dizajne, a to nielen v obývačkách, ale aj v spálňach a študentských izbách. Ponúka moderný vzhľad, ktorý je zároveň praktický a odolný. V tomto článku si prejdeme, ako si môžete svojpomocne aplikovať betónovú stierku a vytvoriť tak originálny prvok vo vašej domácnosti.

Príprava povrchu

Pred začatím je nevyhnutné pripraviť stenu. Uistite sa, že je povrch čistý, suchý a bez prachu. Ak aplikujete stierku na steny v obývačke alebo spálni, odstráňte všetky dekorácie a krycie lišty.

Podkladová penetrácia

Penetrácia je kľúčová pre dobrú priľnavosť stierky. Naneste ju valčekom alebo štetcom a nechajte dostatočne zaschnúť. Tento krok je obzvlášť dôležitý v miestnostiach s vyšším zaťažením, ako je kuchyňa alebo detská izba.

Prvá vrstva stierky

Prvá vrstva by mala byť tenká, ideálne 1 – 2 mm. Na jej aplikáciu použite nerezovú stierku. V prípade spální alebo obývačiek by mal byť dôraz kladený na rovnomerné nanášanie stierky.

Druhá vrstva a textúrová úprava

Po vyschnutí prvej vrstvy naneste druhú. Tu môžete byť tvoriví a vytvoriť textúru, ktorá bude ladit s vašou sedačkou, posteľou alebo iným nábytkom. Vykonávajte krátke, nepravidelné pohyby hladítka pre dosiahnutie požadovaného efektu.

Finálna úprava

Po vytvorení textúry aplikujte finálny lak, ktorý poskytne ochranu a zvýši odolnosť stierky, čo je ideálne pre miestnosti s vyšším zaťažením.

Tónovanie stierky

Farebné varianty stierky môžete doladiť podľa zvyšku interiéru. Či už ide o doplnky v miestnosti, pridajte do stierky príslušný pigment pre dosiahnutie harmónie.

Aplikácia betónovej stierky je skvelým spôsobom, ako oživiť ktorúkoľvek miestnosť. S týmito krokmi a trochou kreativity môžete dosiahnuť profesionálny výsledok a vytvoriť priestor, ktorý je nielen štýlový, ale aj funkčný.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť