Home Urob si sám Vianočná výzdoba pre deti: kreatívne nápady a aktivity

Vianočná výzdoba pre deti: kreatívne nápady a aktivity

by Martin

Vianočný čas je obdobím, kedy sa čaro sviatkov môže premeniť na nádherné tvorivé dobrodružstvo pre vás a vaše deti. Vytvorenie vlastnej výzdoby a aktivity, ktoré sú špeciálne prispôsobené deťom, ich môžu hodnotnejšiemu prístupu k sviatkom. Ponorte sa s nami do sveta kreatívnych nápadov na vianočnú výzdobu a aktivity pre deti!

Vlastnoručne vyrobené ozdoby z recyklovaných materiálov

Deťom sa často páči tvorenie, tak prečo nevyklúziť vianočné ozdoby spolu s nimi a to z materiálov, ktoré už máte doma? 

Papierové rolky od toaletného papiera sa môžu stať vynikajúcim materiálom na vytvorenie jednoduchých anjelikov, zvieratiek či svietnikov. Pomaľujte ich, obaľte v papieri alebo látkach a pridajte rôzne doplnky ako gombíky, vlnu alebo trblietky. Môžete tiež vytvoriť pohyblivé figúrky, ktoré deťom oživia ich detskú izbu, pripínajúc ich na detské stoličky alebo postieľky.

Vytvorenie vlastného adventného kalendára

Vytvorenie vlastného adventného kalendára môže byť vzrušujúcou aktivitou, pri ktorej deti pocítia radostné očakávanie predchádzajúcich Vianoc. Použite malé krabičky, vrecúška alebo ponožky a umiestnite ich na vianočný stromček, vytvorený na stene z papiera, prípadne ich zaveste na iné vhodné miesto. Každý deň môže vaše dieťa otvoriť jedno prekvapenie, ktoré môže zahŕňať sladkosti, odkazy alebo malé hračky.

Interaktívny vianočný stromček na stenu

Vytvorte stromček, ktorý deťom umožní zapojiť sa a meniť jeho vzhľad, ako sa im páči. Z látky alebo papiera vytvorte kontúru stromčeka na stene v detskej izbe. Pripravte rôzne druhy ozdôb z látky, papiera, s magnetmi alebo suchým zipsom na zadnej strane, aby ich mohli deti ľahko pripnúť a odstrániť. Nechajte ich, nech každý deň pridávajú alebo menia ozdoby, a tak vytvárajú svoj vlastný jedinečný dizajn.

Vianočné hrady a domčeky

Nechajte deti vybudovať si vlastný vianočný domček alebo hrad použitím krabíc, vankúšov, diek a sedacích vakov. Môžu vytvoriť vlastnú malú osadu priamo v ich detskej izbe. Pomôžte im dozdobiť ju svetielkami, girlandami a vlastnoručne vyrobenými ozdobami. V takomto priestore môžu mať svoje vlastné malé vianočné dobrodružstvá a hry.

Každý rok môžeme priniesť kúsok kúzla do vianočného obdobia. A to nielen obdarovávaním, ale aj spoločným tvorením, dekorovaním a hraním. Vyššie uvedené nápady sú skvelým východiskovým bodom. 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť