Home Nápady do záhrady Zimné záhrady: Ako si vytvoriť príjemný vonkajší priestor na zimné radovánky

Zimné záhrady: Ako si vytvoriť príjemný vonkajší priestor na zimné radovánky

by Martin

Zima môže byť kúzelným obdobím, ale často nás svojimi nízkymi teplotami a krátkymi dňami ťahá skôr do interiéru. Avšak, s trochou kreativity a správnym prístupom môžeme premeniť našu záhradu na útulný a pohodlný vonkajší priestor. Tam môžeme tráviť chvíle radosti aj počas chladnejších mesiacov. V tomto článku vám predstavíme niekoľko nápadov, ako si vytvoriť príjemný zimný záhradný kútik.

Zahradné sedenie ako stredobod záhrady

Zimná záhrada by mala byť navrhnutá s ohľadom na pohodlie a útulnosť. Vytvorte si centrálny bod vo vašom vonkajšom priestore s pohodlným záhradným sedením. Záhradné sedenie môže byť doplnené o mäkké vankúše, teplé deky a tkané koberce, ktoré vám poskytnú pohodlie.

Závesné kreslá pre dotyk originality

Závesné kreslá sú nielen pohodlné, ale pridajú vašej záhrade aj dotyk originality a štýlu. Umiestnené pod pergolou alebo priamo na strome, vytvoria perfektné miesto pre čítanie knihy alebo len tak na odpočinok. Nezabudnite pridať množstvo vankúšov a možno aj deku, aby ste si mohli vychutnať svoje zimné záhradné dobrodružstvá v plnom pohodlí.

Záhradné stoličky a stoly pre spoločenské chvíle

Pre tých, ktorí majú radi spoločenské posedenia, nezabudnite do vášho vonkajšieho priestoru zaradiť záhradné stoličky a stôl. Sklenený alebo drevený stôl môže slúžiť ako perfektné miesto pre zimné pikniky, hry s deťmi alebo na pohár vínka s priateľmi. Zahradné stoličky by mali byť robustné, ale zároveň pohodlné, prípadne môžu byť doplnené o teplé podsedáky.

Osvetlenie pre kúzelnú atmosféru

Správne osvetlenie môže premeniť váš zimný záhradný kútik na magické miesto. Reťaze svetiel, solárne lampy alebo dokonca vonkajší krb môžu vytvoriť teplú a pozývajúcu atmosféru. Umiestnite svetlá na stromy, okolo pergoly alebo dokonca pozdĺž chodníka, aby ste vytvorili útulný a bezpečný priestor.

Doplnky pre dodatočný komfort

Nezabudnite na doplnky, ktoré dodajú vášmu zimnému záhradnému kútiku ten správny komfort. Teplé deky, vankúše, ale aj záhradné lampáše alebo vonkajší krb, všetko to môže prispieť k vytvoreniu príjemnej atmosféry. Môžete tiež pridať vonné sviečky alebo lampióny, aby ste dodali priestoru zvláštny nádych.

Vytvorenie útulného zimného záhradného kútika je o kombinácii pohodlia, štýlu a tepla. S pridaním pohodlného záhradného nábytku, originálnych závesných kresiel, praktických stolov a stoličiek, ako aj kúzelného osvetlenia, môžete vytvoriť priestor, kde budete s radosťou tráviť čas počas celého zimného obdobia. Nechajte sa inšpirovať týmito tipmi a vytvorte si svoj vlastný vonkajší zimný raj!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť