Home Nápady do záhrady Vianočná výzdoba pre váš balkón a terasu

Vianočná výzdoba pre váš balkón a terasu

by Martin

Prečo by sme mali obmedziť krásu Vianoc len na vnútorné priestory? Vaša terasa či balkón môžu byť tiež dokonale pripravené na tieto sviatky. Stačí pár dekoračých nápadov, šikovné ruky a praktický záhradný nábytok. Ponúkame vám niekoľko tipov, ako oživiť vaše exteriérové priestory a pridať im vianočný nádych.

Záhradný nábytok

Začnite so základmi. Pekné záhradné sedenie je nevyhnutné pre každý balkón či terasu. Vyberte si robustné drevené alebo kovové kúsky, ktoré vydržia zimné počasie. Ak chcete pridať viac pohodlia, doplňte stoličky alebo závesné kreslá vianočnými vankúšmi a dekami.

Tip: Využite svoj zahradný stôl ako miesto pre vianočné aranžmány alebo ako “pódium” pre malý vianočný stromček.

Svetelná mágia

Svetelné reťaze a sviečky vytvárajú okamžite útulnú a príjemnú atmosféru. Obviažte svetelné reťaze okolo zábradlia balkóna alebo záhradného nábytku. Svietniky a vonné sviečky rozmiestnené po celej terase pridajú teplý a prívetivý dotyk.

Rastliny a vianočné vence

Vianočná výzdoba by bola neúplná bez prírodných prvkov. Umiestnite na balkón alebo terasu živé rastliny v kvetináčoch, prípadne zavesťe vianočné vence a girlandy na dvere alebo na zábradlie.

Tip: Zabudnite na tradičné materiály a experimentujte s vytvorením vianočných vencov z dreva, šišiek alebo dokonca zimných kvetov.

Dekoratívne prvky

Nebojte sa byť kreatívni! Doplňte vianočnú výzdobu o niektoré dekoratívne figuríny, ako sú soby, anjeli alebo vianočné zvončeky. Môžete tiež použiť dekoratívne lampióny, aby ste vytvorili príjemnú atmosféru.

Kombinácia materiálov

Kombinujte rôzne materiály, ako je drevo, sklo a kov, aby ste dosiahli bohatý a zaujímavý vzhľad. Sklenené svietniky s kovovými dekoráciami a drevený záhradný nábytok spolu dokonale ladia.

Oheň a teplo

Ak je vaša terasa dostatočne veľká, zvážte vonkajší krb alebo ohnisko. Bude nielen poskytovať teplo počas chladných večerov, taktiež pridá luxusný a útulný pocit k celkovej vianočnej výzdobe.

Bezpečnostné upozornenie

Pri dekorovaní exteriérových priestorov nezabudnite na bezpečnosť. Uistite sa, že všetky elektrické svetlá a dekorácie sú určené pre vonkajšie použitie a sú bezpečne upevnené, aby nevzniklo nebezpečenstvo požiaru alebo úrazu.

Vianočná výzdoba balkóna či terasy dokáže vytvoriť príjemný priestor, kde si môžete vychutnať sviatky s rodinou a priateľmi. Použite tieto tipy ako inšpiráciu a vytvorte si svoj vlastný vianočný raj uprostred mestskej zimy!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť