Home Nápady do záhrady Vonkajší nábytok: Ako pripraviť terasu a balkón na chladnejšie obdobie

Vonkajší nábytok: Ako pripraviť terasu a balkón na chladnejšie obdobie

by Martin

Chladnejšie mesiace sú tu, a preto je čas myslieť na to, ako pripraviť náš vonkajší priestor, aby odolal nepriazni počasia a zároveň bol atraktívnym a príjemným miestom aj počas zimy. V nasledujúcom článku vám ponúkneme tipy na to, ako oživiť a chrániť vašu terasu alebo balkón v chladnejšom období.

Uskladnenie a ochrana nábytku

Predovšetkým je potrebné myslieť na ochranu vonkajšieho nábytku pred vlhkosťou a mrazom. Ak máte možnosť, uskladnite nábytok v garáži, v sklade alebo v inom krytom priestore. Ak to nie je možné, zabaľte nábytok do špeciálnych ochranných plachiet alebo do obalov, ktoré sú odolné voči vode a UV žiarenie.

Vytvorte útulný kútik

Aj keď je chladno, môžete si vytvoriť útulný kútik na terase či balkóne. Zvoľte nábytok, ktorý je vhodný pre zimné obdobie, napríklad kreslá s teplými vankúšmi a dekami. Pridať môžete aj vonkajšie ohnisko alebo tepelnú lampu, ktorá vás zahreje.

zdroj: shutterstock

Jesenné a zimné dekorácie

Len preto, že je zima, to neznamená, že vaša terasa alebo balkón by mali ostať prázdne. Zvoľte dekorácie vhodné pre zimné obdobie, ako sú svetelné reťaze, sviečky alebo sušené kvety. Môžete tiež vytvoriť dekoratívne aranžmány z borovíc a šišiek.

Rastliny odolné voči chladu

Nie všetky rastliny sú citlivé na chlad. Zvoľte také, ktoré znesú mrazy, ako sú napríklad vždyzelené kríky, jalovce alebo niektoré trvalky. Tieto rastliny nielenže vydržia chladné obdobie, ale zároveň oživia váš vonkajší priestor.

zdroj: shutterstock

Ochrana podlahy

Nezabúdajte ani na podlahu vašej terasy alebo balkóna. Koberce alebo rohože určené pre vonkajšie použitie pomôžu chrániť podlahu pred vlhkosťou a špinou, a zároveň pridajú vrstvu izolácie proti chladu.

S príchodom chladnejších mesiacov môže byť lákavé zanechať vonkajší priestor bez povšimnutia, ale s týmito tipmi môžete svoju terasu alebo balkón využívať a tešiť sa z neho aj počas zimy. Pripravte sa na chladnejšie obdobie s predstihom a vytvorte si útulný vonkajší priestor, v ktorom budete môcť relaxovať aj v zime.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť