Home Rady pri výbere nábytku Ako prispôsobiť svoj interiér jesenným trendom: 10 najlepších tipov

Ako prispôsobiť svoj interiér jesenným trendom: 10 najlepších tipov

by Martin

Jeseň je časom zmien – stromy menia svoje šaty, svetlo sa stáva jemnejším a teplo sa zvolna ukladá do zimného spánku. Rovnako ako príroda prechádza transformáciou, aj naše domovy si zaslúžia malú sezónnu zmenu. Ponorte sa do sveta interiérového dizajnu a objavte s nami 10 najlepších tipov na to, ako prispôsobiť svoj interiér jesenným trendom!

  1. Zemité farby – dotyk prírody v interiéri

Namiesto tradičných svetlých tónov v obývačke, vyskúšajte hlboké zemité odtiene ako hnedá, tmavá zeleň či okrová. Zvoľte vankúše a prehozy na sedačke v týchto odtieňoch, aby ste dosiahli prirodzený vzhľad.

V spálni na posteli môže posteľná bielizeň v teplých tónoch zmeniť celkový výzor vášho spánkového priestoru. Pokúste sa kombinovať viac textúr a materiálov, napríklad zamat, flanel a bavlnu.

  1. Prirodné materiály – tradičné s moderným

V detskej izbe pridávajú drevené hračky, stolíky a stoličky nielen estetickú hodnotu, ale sú aj trvácne a bezpečné pre deti. Zvoľte nábytok z neupraveného dreva pre autentický vzhľad.

V predsieni je dobré kombinovať či už predsieňové zostavy alebo kovové vešiaky a botníky s kamennými dekoráciami (vázy, kvetináče, sošky) a prírodnými kobercami. Človek tak dosiahne rovnováhu medzi funkčnosťou a estetikou.

  1. Teplo cez textílie – vrstvenie pre útulnosť

Je ideálom vrstviť koberce, prehozy a vankúše v rôznych textúrach a vzoroch. Pridanie umelých kožušín môže byť skvelým spôsobom, ako pridať extra teplo. Mäkké prikrývky a plyšové vankúše vytvoria útulné prostredie pre tie chladnejšie jesenné noci.

  1. Osvetlenie – vytvorenie atmosféry

V študentskej izbe alebo pracovni vytvorí stolová lampa s tlmeným svetlom pohodlnú atmosféru pre večerné čítanie pred spaním. Pridajte svietniky s jesennými motívmi pre zaujímavý akcent. Teplo sviečok alebo svietnikov môže doplniť luster, aby ste vytvorili viacúrovňové osvetlenie, ktoré môže zvýrazniť architektonické prvky miestnosti.

  1. Prírodné dekorácie – výzdoba s pocitom jesennej prírody

Dekorácie ako sušené kvety, vetvičky alebo tekvice môžu byť umiestnené na vstupnom konzolovom stolíku alebo na komode, aby sa návštevníci hneď pri vstupe cítili v jesennej nálade.

  1. Retro a vintage – vráťte sa v čase

Vintage kredenc alebo retro konferenčný stolík sú skvelými kúskami, ktoré môžu priniesť charakter a históriu do vášho priestoru. Hľadajte autentické kusy na trhoch alebo v obchodoch so starožitnosťami.

  1. Umelé rastliny – zeleň celoročne

Zelené rastliny môžu pridať sviežosť do vášho priestoru, dokonca aj v chladnejších mesiacoch. Ak nie ste zástancom kvetov, zvoľte kvalitné umelé rastliny, ktoré vyzerajú ako skutočné.

  1. Knihy a kultúra – interiér s príbehom

Plné regály kníh alebo knižnice s obľúbenými titulmi a magazínmi môžu vytvoriť útulný kútik pre relaxáciu. 

  1. Dekoratívne vankúše a záclony – premena bez veľkých investícií

Dodaním dekoratívnych vankúšov, záclon, diek a závesov to bude premena bez veľkých investícií. Výmena záclon a vankúšov totiž môže úplne zmeniť vzhľad izby. Vyhľadávajte vzory s jesennými motívmi, ako sú lístie, zvieratá alebo tradičné jesenné farby.

  1. Prírodné vône – kompletný zážitok pre všetky zmysly

Aromaterapeutické difuzéry alebo sviečky s vôňami ako jablko, škorica alebo drevitá esencia môžu vytvoriť dokonalú jesennú atmosféru.

Jeseň je ideálnym obdobím pre premenu vášho domova. S vyššie uvedenými tipmi a technikami môžete ľahko a rýchlo prispôsobiť svoj interiér sezónnym trendom, či už máte v pláne menšie úpravy alebo komplexnú zmenu. Pripomeňte si krásu tejto ročnej doby a nechajte ju vstúpiť priamo do vášho domova!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť