Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 10 trendy vianočných dekorácií na tento rok

10 trendy vianočných dekorácií na tento rok

by Martin

Dekorácie sú tým nezameniteľným prvkom, ktorý vnáša správnu atmosféru do našich obydlí počas Vianoc. Každým rokom prichádzajú nové trendy a nápady, ktoré nás inšpirujú k vytvoreniu jedinečného vianočného prostredia. Predstavte si, ako vaša obývačka získava čaro vďaka jemným pastelovým tónom, alebo ako vaša kuchyňa ožíva vďaka prírodným materiálom. Poďme spoločne preskúmať 10 vianočných trendov pre rok 2023.

  1. Pastelové farby

Pastelové farby sú jedným z najvýraznejších trendov Vianoc 2023. V porovnaní s klasickými farbami Vianoc, ako je červená, zelená a zlatá, vytvárajú uvoľnenú a relaxačnú atmosféru v obývačke, čo je ideálne pre pokojnú vianočnú atmosféru.

Ako zahrnúť pastelové farby do vianočnej výzdoby? 

  • Zvoľte si jednu alebo dve pastelové farby ako hlavné farby vašej výzdoby. Môžete ich použiť na vianočný stromček, girlandy, vianočné ozdoby a ďalšie dekoračné prvky.
  • Dekorujte vianočný stromček s bielymi, ružovými a modrými guľami, spolu s unikátnymi ozdobami ako sú cínoví vojačikovia, donuty, zmrzliny, zákusky a makrónky, všetky v pastelových odtieňoch. Tieto veselé a neobvyklé ozdoby pridajú hravý element do vašej výzdoby.
  • Vytvorte girlandy z pastelových stúh a povešajte ich, či už na stromček alebo okolo dverí, či lustrov.

2. Prírodné materiály

Prírodné materiály, ako je drevo, slama, tráva a mach, sú ďalším trendom, ktorý sa teší veľkej obľube. Tieto materiály dodávajú vianočnej výzdobe rustikálnu atmosféru. Konkrétne príklady dekorácií:

  • Vianočný stromček s ozdobami z drevených gúl, šišiek a suchých plodov.
  • Girlandy z drevených korálok a slamených ozdôb.
  • Ozdoby v tvare sobov, snehuliakov a ďalších vianočných postáv z hliny alebo dreva.
  • Svetelné reťaze z bambusových paličiek alebo sklenených guličiek.

3. Handmade dekorácie:

Vyjadrite svoju osobitosť a kreativitu prostredníctvom handmade dekorácií. Či už sa rozhodnete pre domáce výtvory alebo podporíte lokálnych umelcov, tieto jedinečné kúsky prinesú do vašej výzdoby osobitý charakter.

4. Svetelné dekorácie

Výber správnych svetelných prvkov môže váš domov oživiť a umocniť sviatočný pocit.

  • Výber teplého svetla: Vyberte si svetelné reťaze s teplým bielym svetlom, ktoré je príjemnejšie pre oči a dodáva pokojný pocit.
  • Vytváranie fokálnych bodov: Využite svetelné dekorácie na vytvorenie fokálnych bodov v miestnosti, akým sú napríklad vianočný stromček alebo krb. Svetelné girlandy alebo svetelné závesy môžu byť efektívne použité na zvýraznenie týchto oblastí.

5. 3D dekorácie

Ďalším top trendom budú vianočné stromčeky dole hlavou, či už budú visieť zo stropu alebo budú pretočené v stojane, vytvoria pri tom pôsobivý vizuálny efekt.

6. Geometria

Vo vianočnej výzdobe pridajú geometrické prvky štýlový dotyk. Ozdobte svoj vianočný stromček geometrickými ozdobami. Tie môžu zahŕňať hviezdy, kocky, kužele alebo iné tvary, ktoré dodajú stromčeku moderný vzhľad. Tiež môžete zavesiť geometrické ozdoby po celom dome alebo ich použiť ako dekorácie na jedálenský stôl či komodu. Veľkým hitom sú geometrické vzory na textíliách, ako vankúše pohodené na sedačke, prehozy na posteľ alebo závesy.

7. Metalické prvky

Metalické prvky pridávajú do vianočnej výzdoby dotyk luxusu. So svojím leskom a sofistikovanosťou dokážu vytvoriť okamžitú slávnostnú atmosféru, ktorá je ideálna pre sviatočný čas. 

Vybavte svoj vianočný stromček metalickými ozdobami, ako sú gule, hviezdy alebo anjeli v odtieňoch zlata, striebra alebo bronzu. Tieto kovové odtiene pridajú stromčeku eleganciu. Vytvorte alebo zakúpte vianočné dekorácie zo skla a kovu s metalickými akcentami, ako sú svietniky, vázy alebo misy. Tieto prvky môžete zoskupiť do dekoratívnych aranžmánov.

8. Retro dekorácie

Nostalgia je silným trendom roku 2023. Retro dekorácie, zvlášť tie, ktoré sú inšpirované dizajnom 50. a 60. rokov minulého storočia, prinesú jedinečný a pôvabný prvok do vianočných dekorácií. Využite retro výzdobu, retro farby, starožitný nábytok a dekoračné predmety.

9. Vtipné dekorácie

Takéto dekorácie sú ideálne pre rodiny s deťmi alebo jednoducho pre každého, kto chce pridať trochu humoru do vianočných dní. Môžete využiť vianočné svetre, interaktívne dekorácie, vianočné šiltovky, vianočné cedulky alebo vlastnoručne vyrobené crazy dekorácie.

10. Personalizované dekorácie

Namiesto použitia kúpených ozdôb si vytvorte vlastné dekorácie, ktoré odzrkadľujú vašu osobnosť, záujmy a životný štýl. 

  • Mená: Pridajte svoje iniciály, meno alebo dátumy na ozdoby, ponožky alebo vianočné obrusy. Môžete použiť farbu, flitre alebo výšivky na pridanie osobných detailov.
  • Ozdoby s fotkou: Vytlačte svoje obľúbené fotografie z uplynulého roka a umiestnite ich do transparentných alebo otvorených ozdôb.
  • Ozdoby s odtlačkami rúk alebo nôh: Pre rodiny s malými deťmi môžu byť odtlačky rúk alebo nôh milou a nezabudnuteľnou dekoráciou. Vytvorte ichna keramických alebo hlinených platniach a zaveste na stromček.
Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť