Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Vyrobte si kreatívne dekorácie zo žiaroviek!

Vyrobte si kreatívne dekorácie zo žiaroviek!

by Anita

Vypálené žiarovky vám môžu ešte nejaký čas poslúžiť, pretože sa dajú premeniť na elegantné a originálne dekorácie do bytu. Ak máte kreatívnu náladu vyskúšajte si vyrobiť mini terárium pre rastliny, akvárium alebo vázičku. Prinášame vám niekoľko inšpiratívnych tipov, ako premeniť starú žiarovku na modernú dekoráciu.

Mini terárium pre rastliny

Terárko je krásna a nenáročná dekorácia, ktorá vnesie k vám domov alebo do kancelárie kúsok prírody. Potrebovať budete žiarovku, kliešte, vývrtku, klinec, kladivko, piesok, kamienky, malú rastlinu – sukulent.

Zo žiarovky odstránite vnútro a dnu nasypete piesok a drobné kamienky. Z papiera si môžete urobiť malý lievik, aby sa vám piesok a kamienky nevysypali okolo.  Nakoniec vložte do žiarovky malú rastlinu a pridať môžete zopár dekoračných kamienkov, kúsky kôry a pod. Mini terárium môžete nechať položené na stole alebo na poličke, ale môžete aj ako závesnú dekoráciu. V takom prípade si pripravte ešte špagátik. Podrobný návod nájdete vo videu.

Vázičky na zavesenie

Prázdnu stenu v obývačke môžete oživiť fotkami, obrazom alebo vázičkami zo žiaroviek. Okrem žiaroviek, z ktorých vyberiete vnútro, budete potrebovať už len drôt, kliešte a prípadne aj lepiacu pištoľ. Drôt môžete nahradiť aj špagátom alebo stuhou. Vázičky môžete zavesiť na obyčajný klinec alebo si na stenu pripevnite háčiky alebo vešiaky. Na záver už len žiarovky naplňte vodou a vložte do nich kvietky. Návod ako na to si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.


Mini akvárium

Mini akvárium je vlastne obdoba mini terária, ale v akvárku si môžete pestovať vodné rastliny a prípadne aj malú rybičku. Pripraviť by ste si mali žiarovku a náradie za pomoci ktorého z nej vyberiete vnútorné časti. Kovový závit môže k žiarovke prilepiť, aby ste mali istotu, že bude držať aj keď ju naplníte vodou. Z pevného drôtu si jednoducho dokážete vyrobiť stojan na akvárium, stačí ho iba správne poohýbať.  Potom do žiarovky vložte rastliny, kamienky alebo piesok a nalejte vodu.

Ak chcete v akváriu aj rybičku je vhodné zvoliť väčšiu žiarovku, ale určite by v nej rybka nemala ostávať príliš dlho. Predsa len potrebuje okysličenú vodu a z času na čas vyčistené akvárium. Voda sa dá okysličovať napríklad za pomoci injekčnej striekačky a rovnakým spôsobom sa dá priebežne vymieňať voda.

Loď v žiarovke

Loď vo fľaši je známa vec.  V menšom prevedení sa dá ale loď vložiť aj do žiarovky. Vytvorenie takejto dekorácie si vyžaduje trochu trpezlivosti a zručnosti, výsledok ale bude stáť za to. Loď môžete vyrobiť zo špáradiel, malých silikónových gumičiek, balónu, plastelíny, sekundového lepidla a nenahraditeľným pomocníkom bude dlhá pinzeta. Na dekoráciu môžete použiť aj kamienky alebo farebný piesok.  Že si to neviete predstaviť? Ako na to zistíte vo videu nižšie.  

Ktorý nápad sa vám páči najviac? Skúšali ste už niečo podobné vyrobiť?

Prečítajte si tiež náš článok o tom, ako viete zužitkovať staré ponožky: 5 tipov ako využiť staré ponožky

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť