Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 5 tipov ako využiť staré ponožky

5 tipov ako využiť staré ponožky

by Anita

Patríte k ľudom, ktorí neradi vyhadzujú nepotrebné alebo staré veci a radšej ich premenia na niečo nové a užitočné? Starých ponožiek alebo ponožiek bez páru sa nájde dosť asi v každej domácnosti. Možno by ste sa čudovali, čo všetko s z nich ešte dá vyrobiť a práve preto vám prinášame 5 tipov, ako ich využiť.

1. tip – čelenka do vlasov

Ponožky môžu poslúžiť ako originálny módny doplnok, ktorý nikde nekúpite. Textilná čelenka do vlasov je nielen praktická, ale môže podčiarknuť váš celkový vzhľad. Vyrobiť čelenku z ponožiek nie je nič zložité. Potrebovať budete 2 ponožky alebo podkolienky, niť, ihlu a nožnice. Najprv si odmerajte obvod hlavy, konce podkolienok odstrihnite na požadovanú dĺžku a zošite oba konce k sebe. Vrúbkovaný koniec ponožky môžete rozstrihnúť a prišiť na čelenku, aby bola v jednom mieste užšia. Štýlová a teplučká čelenka je na svete behom niekoľkých minút. Pozrieť si môžete aj video návod.

2. tip – ponožkový zajačik

Zajačik je obľúbený nielen na Veľkú noc, pretože toto milé zvieratko môže skrášľovať detskú izbu alebo obývačku celoročne. Dekoráciu v podobe zajačika môžete vytvoriť aj zo starej ponožky. Potrebovať budete ponožku, ryžu, nožnice, stužku, špagát, lepiacu pásku, fixku. Postup je jednoduchý – ponožku naplníte do polovice ryžou a zviažete špagátom na tých správnych miestach. Potom už len stačí na konci ponožky vystruhnúť ušká, dokresliť oči, nos a ozdobiť stužkou. Postup nájdete v tomto videu.

3. tip – návleky na ruky

Či už sa chcete v zime zahriať alebo len chcete nový módny doplnok ponožky sa dajú premeniť na návleky na ruky. Stačiť vám bude len ponožka, nožničky, ihla a niť. Ponožku otočte na ruby, odstrihnite koniec, pätu a navlečte na ruku, aby ste vedeli, aká dĺžka bude pre vás ideálna. Odstrihnuté konce potom obšite. Presný postup si môžete pozrieť vo videu.

4. tip – bežecké puzdro na mobil alebo MP3 prehrávač

Extra rýchly a extra jednoduchý tip, ako si vyrobiť bežecké puzdro na mobil. Stačí len zobrať ponožku, odstrihnúť konce a natiahnuť si ju na pažu. Ponožku potom preložte a vložte do nového obalu mobil alebo MP3 prehrávač. Hudba pri športe je predsa dôležitá a vy ušetríte pekných pár eur za puzdro na mobil.

5.tip – termoobal na pohár alebo fľašu

Úlohou ponožiek je nás zahriať v chladných dňoch, takže prečo by nemohli slúžiť aj ako termoobal na hrnček či fľašu. Takýto návlek jednak udržuje nápoj dlhšie teplý a jednak vás šálka v rukách nepáli. Výroba termoobalu z ponožky je veľmi jednoduchá. Stačí ponožku odstrihnúť a vrchnú časť navliecť na pohár. Ponožku môžete samozrejme aj ozdobiť, aby bol obal skutočne originálny.

Ako ste využili nepotrebné ponožky vy? Vyskúšate niektorý z našich tipov?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť