Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Najhoršie prehrešky pri dizajnovaní interiéru: tomuto sa vyhnite!

Najhoršie prehrešky pri dizajnovaní interiéru: tomuto sa vyhnite!

by blog.novynabytok.sk
farebné steny

Zariaďovanie a dizajnovanie interiéru je pre mnohých ľudí veľkou výzvou, ktorá im spôsobuje stres. Pre iných je však priestorom, v ktorom môžu naplno prejaviť svoju kreativitu, vkus, zmysel pre detail a hravosť.

Nech je to už akokoľvek, prinášame vám niekoľko univerzálnych tipov – čomu sa radšej vyhnúť pri dizajnovaní interiéru.

„Nech je to poriadne farebné!“

Príliš krikľavé a výrazné farby a vzory na stenách vás rýchlo omrzia. Navyše ak je každá miestnosť v byte vymaľovaná inou farbou, pôsobí to chaoticky a opticky to zmenšuje priestory bytu. Radšej zvoľte neutrálne a jednoduché farby ako bielu, béžovú, hnedú, sivú prípdne pastelové odtiene. Nikdy nebudú pôsobiť vtieravo, sú nadčasové a môžete k nim kombinovať nábytok a doplnky akýchkoľvek farieb.

farebné steny

Foto: © pinimg.com

farebný interiér

Foto: © pinimg.com

„Otapetujme to všetko…!“

Pri stenách ešte ostaneme. Tapety hlásia svoj veľký návrat a v súčasnosti sú veľmi moderné a populárne. Ale pozor – už sa netapetujú všetky steny v miestnosti ako kedysi. Zvoľte si radšej iba jednu stenu alebo iba kúsok z nej.

Obľúbené akcie a výpredaje až -53%

Tapeta by mala pôsobiť iba ako dekorácia a hravý doplnok, ktorý dodá priestoru nevšednosť.

tapety na stenách

 

Foto: © pinimg.com

tapeta v kúpeľni

Foto: © pinimg.com

„Do každej izby inú podlahu!“

Pri zariaďovaní svojho nového príbytku sme častokrát takí očarení a roztržití, že chceme, aby v ňom bolo všetko odrazu. To sa však pri podlahách nevypláca. Najmä pre menšie byty je vhodné zvoliť iba jeden typ podlahy, ktorý opticky priestor zjednotí a zväčší. Vopred si tiež ujasnite, čo vám bude najviac vyhovovať – koberec, dlaždice, plávacie podlahy, drevené parkety, gumolit, alebo niečo iné…?

rôzne podlahy

Foto: © pinimg.com

vzorovaná podlaha

Foto: © pinimg.com

„Umelé rastliny budú pekné stále!“

Nie, nebudú. Nepoužívajte ich ako dekoráciu ani v interiéri, ani v exteriéri. Okrem toho, že naozaj nevyzerajú veľmi živo, sú iba lacno pôsobiacim gýčom na sadanie prachu. Navyše prídete o všetky benefity, ktoré ponúkajú živé rastliny a kvety. Ak máte obavy, že by ste sa nevedeli o ne starať, zvoľte si nenáročné druhy, ktoré nevyžadujú špeciálnu starostlivosť.

umelá rastlina

Foto: © pinimg.com

lampa z umelých rastlín

Foto: © pinimg.com

„Týmto nič nepokazíme!“

Obrovský obraz znázorňujúci nebo s oblakmi, prales alebo západ slnka? Väčšie klišé azda nepoznáme. Pri zariaďovaní interiéru sa riaďte svojím vkusom, nechajte v ňom pocítiť vašu osobnosť, vašu jedinečnosť. Platí to nielen pri výbere obrazov, ale aj farieb, textílií, materiálov, nábytkov, doplnkov, kuchynského inventáru a čohokoľvek iného. Hlavne si zakaždým neklaďte otázku: „Čo na to povedia susedia…?“

klišé tapeta

Foto: © pinimg.com

klišé hodiny

Foto: © pinimg.com

Čítajte tiež: Základné princípy feng shui, ktoré môžete otestovať už dnes!
Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť