Home Rady pri výbere nábytku Zariaďte si malý byt efektívne a štýlovo! :)

Zariaďte si malý byt efektívne a štýlovo! :)

by blog.novynabytok.sk

Možno si myslíte, že žiť v malom byte má množstvo nevýhod, obmedzení a ak taký byt vlastníte, chodíte tam len prespať. Zariadiť veľký priestranný byt je z pohľadu funkčnosti jednoduché. Ale malý byt je skutočná výzva. Zariaďovanie samozrejme závisí aj od vášho životného štýlu.

Garzónka alebo jednoizbový byt dajú občas zabrať aj dizajnérom a architektom. Je to ale výborná možnosť dať priestor svojej kreativite a vytvoriť si svoje vlastné malé kráľovstvo.

Využite malý priestor efektívne

Veľký jedálenský stôl alebo špajza budú pre vás prakticky zbytočnými vecami a vystačíte si s priestorovo úsporným kuchynským pultom alebo malým jedálenským stolom.

Jedálenský stôl WIP Expert 7 je určený pre dve osoby. Stôl sa upevní do steny, dá sa ľahko zložiť a zaberá tak minimum priestoru.

malý jedálenský stôl do kuchyne

                                  Jedálenský stôl – WIP – Expert 7

 

riešenie jedálne s kuchyňou v malom priestore

                                Foto: © decorology.blogspot.sk

Ak v malom byte niečo skutočne oceníte tak je to multifunkčný nábytok. Konferenčný stolík, taburetka a posteľ či sedačka s úložným priestorom budú nevyhnutnosťou. Taburetka Cassaredo má úložný priestor a neutrálne farby, ktoré ľahko doladíte k ostatnému nábytku.

moderná béžovo hnedá taburetka

                               Taburetka – Casarredo – Štvorec

Konferenčný stolík Dron je do malého bytu ako stvorený. Má odkladaciu poličku na časopisy alebo knihy a môžete ho zložiť podľa vašich predstáv alebo priestorových možností.

čierno biely konferenčný stolík

                                    Konferenčný stolík – Tempo Kondela – Dron

Možnosťou je aj rozkladací gauč, ktorý vám cez deň poskytne príjemné posedenie pred TV a v noci sa zmení na pohodlnú posteľ. Ušetrené miesto môžete venovať komode alebo vstavanej skrini.

postel

                            Foto: © decorology.blogspot.sk

Čo robiť, aby váš malý byt vyzeral väčší?

Zvoľte svetlé farby nie len na stene ale aj na nábytku. Neutrálne a svetlé farby opticky zväčšia priestor a aby to nebola nuda môžete si dopriať pestré a farebné doplnky, prípadne zaujímavý obraz na stenu. A keď už sme pri stenách zázraky s vašim mini bytom urobia strategicky umiestnené zrkadlá. Ideálne je napríklad zrkadlo Atrium, ktoré môžete jednoducho premiestňovať.

Určite by nemalo chýbať na vstavanej skrini, ktorá je do malého bytu ideálna. Pri umiestňovaní ďalšieho zrkadla budete určite musieť brať do úvahy aj svetelné podmienky a umiestnenie osvetlenia a okien. Určite nechcete aby sa vám romantický svit mesiaca, prípadne lampy odrážal od zrkadla priamo do očí. Zrkadlo nie je vhodné umiestňovať ani oproti vchodovým dverám a do spálne.

zaujímavá predeľovacia stena

           Foto: © www.pinterest.com/roomdecorideas/

Zariaďovanie bytu môžete zveriť aj do rúk architekta, alebo sa ním aspoň poradiť. Skúsený architekt vám môže odhaliť nové možnosti využitia priestoru. Inšpirovať sa môžete aj prastarým japonským umením feng shui. Zariadiť si byt podľa základných princípov feng shui môžete zvládnuť aj sami, alebo si prizvať na pomoc odborníka.

Čítajte tiež: 3 originálne spôsoby, ako využiť rebrík
Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť