Home Bývajme zdravo! Malá veľká zmena obývačky za pár eur!

Malá veľká zmena obývačky za pár eur!

by blog.novynabytok.sk
Konferenčný stolík - Drewmax - ST 117

Túžite trošku pozmeniť vašu obývačku, ale bez zbytočných investícií? Prinášame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým to hravo zvládnete!

Postačia vám iba malé bytové doplnky či dekorácie, ktoré vás nevyjdu draho a možno niektoré aj nájdete doma v skrini. A tých, ktorí si  najradšej všetko vyrábajú sami, potešíme tiež. Čítajte ďalej!

Ručne všívaný koberec - Sanderson - Midsummer Rose 45600

Nekonečné variácie

Najjednoduchším riešením je poobzerať sa po vašom interiéri a skúsiť vymyslieť nové riešenia. Premiestňujte nábytok a doplnky, vytvárajte rôzne netradičné kombinácie materiálov, farieb, vzorov a tvarov.

Dostali ste uletený nápad? Skúste to! Možno to nedopadne úplne podľa vašich očakávaní, ale to vôbec nevadí. Minimálne to posunie hranice vašej kreativity niekam ďalej. Ja som napríklad skúsila využiť ľanovú prikrývku na posteľ ako záves a veľmi sa mi to páči. A nielen mne. 🙂

Oživte steny

Máte pocit, že vaša obývačka je nudná alebo už dlhú dobu rovnaká? Skúste oživiť steny! Kúsok tapety, pekná nálepka alebo poličky môžu byť to pravé. Skvele to vyzerá aj v kombinácii – tapeta, na ktorej sú ešte umiestnené jednoduché a farebne zladené poličky.

Polička - ASM - Mix - DS 2 (2 ks.)

Polička – ASM – Mix – DS 2 (2 ks.)

Inšpirácie pre nástenné dekorácie môžete nájsť aj v tomto videu:

Útulné okná

Využite potenciál okien! Tie obývačkové sú všetkým najviac na očiach a preto si zaslúžia náležitú pozornosť. Záclon a závesov môžete mať doma niekoľko a vymieňať ich podľa toho, ako sa vám to bude momentálne páčiť. Alebo skúste moderné drevené či bambusové rolety, ktoré vám v obývačke vyčaria príjemnú atmosféru.

Konferenčný stolík - Drewmax - ST 117

Konferenčný stolík – Drewmax – ST 117

V novom šate

Iste, nie každá sedačka by vyzerala oblečená v poťahu či deke dobre. Ale za pokus to stojí. Možno sa vám zapáči, že vaša sedačka bude zrazu vyzerať úplne inak, ale predsa je to tá istá.

Super tip sú tiež vankúše – sú lacné a môžete ich kúpiť v nekonečne rozmanitých tvaroch, farbách, vzoroch, materiáloch… Vymeníte ich raz-dva a váš gauč bude pôsobiť opäť raz iným dojmom!

Rohová sedačka - Tempo Kondela - Petrana hnedá

Rohová sedačka – Tempo Kondela – Petrana hnedá

sedačku ozdobia farebné vankúše raz-dva

Foto: © pinimg.com

vďaka vankúšom môže byť váš gauč ako nový

Foto: © pinimg.com

Kúsok zelene

Nezabudnite na kvety a rastliny, tie by v žiadnej obývačke nemali chýbať. Vyberajte však starostlivo, aby vám rastlinka robila radosť a vydržala čo najdlhšie.

Prečítajte si aj náš blog 12 rastlín, ktoré zbavia váš domov toxínov, v ktorom sa dozviete, ktoré rastliny sú do domácnosti tie najideálnejšie.

Niekoľko nápadov pre dekorovanie rastlinami nájdete vo videu nižšie:

Nový šmrnc

Máte konferenčný stolík, ktorý sa vám už „okukal“ ale je vám ľúto ho vymeniť? Skúste si pomôcť menším obrusom, ktorý mu rýchlo dodá nový šmrnc. Alternatívou je podložka, napríklad z prírodných materiálov alebo pestrofarebná z plastu. Pokojne využite aj tie z prestierania, ktoré doma máte.

Obývacia izba - Dig-net - Nebraska

Obývacia izba – Dig-net – Nebraska

Mäkkučko pod nohami

Kúsok koberčeka vás určite finančne nezruinuje, ale pritom dokáže byť krásnym oživením a spestrením miestnosti. V zime oceníte príjemne mäkučký koberec s dlhším vlasom, v lete poslúži napríklad tkaný koberček.

 

Ručne všívaný koberec - Brink and Campman - Estella summer 85200

Ručne všívaný koberec – Brink and Campman – Estella summer 85200

Madam taburetka

Lacným, ale veľmi štýlovým a aj praktickým spestrením, môže byť taburetka. Vyberte si z množstva farieb, vzorov a dizajnov. Taburetka môže byť v súlade s celkovou atmosférou miestnosti, alebo byť výrazným prvkom, ktorý bude pútať pozornosť.

Obývacia izba - WIP - Verin 3 M1

Obývacia izba – WIP – Verin 3 M1

Chcete si vyrobiť taburetku sami? Hravo to zvládnete s naším blogom Ako si vyrobiť taburetku z pneumatiky!

Dizajnový kúsok

Originalitu a svojský štýl môže vašej obývačke dodať aj dizajnový nábytok. Opäť stačí jeden menší kúsok, ktorý vás finančne zbytočne nezaťaží, ale bude krásnou ozdobou miestnosti. Jedna komoda či kreslo v netradičnom štýle dokážu vyčarovať z interiéru celkom iný dojem.

Komoda - Tempo Kondela - Bibi 3 - SYL1213

Komoda – Tempo Kondela – Bibi 3 – SYL1213

Malé svetlušky

V obývačke by určite nemalo chýbať príjemné osvetlenie, ktoré môže byť zároveň aj štýlovým prvkom obývačky. Môžete si tiež vytvoriť ozdobu z malých svetielok. Použite teplé žlté svetlo žiaroviek, ktoré vytvorí pohodovú atmosféru. Trendy sú momentálne obývacie steny a sedačky s LED podsvietením.

Obývacia stena - Tempo Kondela - Leo biela + čierna (s osvetlením)

Obývacia stena – Tempo Kondela – Leo biela + čierna (s osvetlením)

Pozrite si ešte niekoľko krásne zariadených a zdekorovaných obývačiek pre inšpiráciu:

 

Čítajte tiež: Najhoršie prehrešky pri dizajnovaní interiéru: tomuto sa vyhnite!
Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť