Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Potrebujete nové police? Vyrobte si ich!

Potrebujete nové police? Vyrobte si ich!

by Martin

Potrebovali by ste nové police do obývačky, predsiene alebo detskej izby? Prvou možnosťou je zájsť do obchodu a jednoducho ich kúpiť. Oveľa zábavnejšie ale bude ak si ich vyrobíte. Všetko čo vlastnoručne vyrobíte si budete viac ceniť a okrem toho na seba budete môcť by aj právom pyšný. Preto vám ponúkame vám zopár tipov ako si vyrobiť nové police.

Polička z drevených špachtlí

Táto polica bude mať tvar osemuholníka a potrebovať budete taviacu pištoľ, drevené špachtle, klince alebo šróby na uchytenie na stenu. Na pracovný stôl si samozrejme dajte aj podložku, aby ste si ho nezničili pri lepení. Zo 6 špachtlí vyrobte tvar osemuholníka a zlepte ich taviacou pištoľou. Potom už budete iba pridávať ďalšie špachtle a vrstviť až kým nedosiahnete požadovanú hrúbku poličky. Pri zlepovaní vždy niekoľko sekúnd počkajte, aby lepidlo stihlo stuhnúť. Vyrobiť môžete jednu samostatnú poličku alebo zlepiť dokopy viac kusov. Polica samozrejme nemusí mať iba tvar osemuholníka, ale urobiť sa dá aj trojuholník, štvorec alebo zložitejšie tvary.

Polička na kvety

Máte doma kvety v kvetináči a chcete pre ne špeciálne miesto? Vyrobiť elegantnú poličku pre kvety je naozaj jednoduché. Stačí vám drevená doska so šírkou väčšou ako  je priemer kvetináčov, je vhodné ak máte kvetináče rovnakého rozmeru. Ďalej bude potrebná vŕtačka, dierová píla na drevo, konzoly a šróby na upevnenie police, meter, ceruzka. Drevenú policu môžete natrieť farbou na drevo alebo ju ošetriť lakom. Ak použijete obyčajné keramické kvetináče môžete ich pomaľovať podľa vlastného vkusu, aby neboli tak fádne. Presný postup nájdete v nasledujúcom videu.

Polička na zavesenie

Visiaca polička bude rozhodne zaujímavým a praktickým doplnkom v každej miestnosti. Vyrobíte si ju z drevenej dosky a šnúry, špagátu alebo stuhy. Okrem toho si pripravte aj šmirgľovací papier, handričku, sprej alebo farbu na drevo (prípadne iba bezfarebný lak), meter, ceruzku, vŕtačku, nožnice, lepiacu pásku a kovové krúžky za ktoré policu zavesíte. Videonávod vám ukáže ako na to, ale poličku samozrejme môžete urobiť presne podľa vášho vkusu a prispôsobiť ju štýlu miestnosti.

Vyrábate si doplnky do bytu sami alebo sa spoliehate výhradne na obchody? Ktorá polica sa vám zapáčila najviac?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť