Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Vyberte si pohodlné kreslo nielen do obývačky

Vyberte si pohodlné kreslo nielen do obývačky

by Martin

Kreslo máme asi najčastejšie v obývačke, aby sme z neho mohli sledovať televíziu alebo si čítať. Rozhodne sa ale hodí aj do spálne, pracovne alebo dokonca do predsiene. Ak ste si doteraz vystačili iba so sedačkou, vrelo odporúčame vyskúšať aj pohodlné a štýlové kreslo, ktoré bude vašou oázou pokoja a zároveň oživením miestnosti.

Foto: © pixabay.com

Dôležitý je účel kresla

Výber kresla závisí aj od toho, na aký účel bude prevažne slúžiť, teda či si v ňom bude čítať, sledovať TV alebo len tak polehovať. Kreslo ušiak je veľmi univerzálny spoločník, pretože vám poskytne dostatok komfortu na všetky spomínané činnosti. Vďaka bočným „uškám“ si v ňom môžete aj bez obáv podriemať. Na odpočívanie sú ale viac ako vhodné tzv. lenošky alebo relaxačné kreslá, ktoré sú ako stvorené na nič nerobenie. Takéto kreslá sa hodia nie len do obývačky ale aj do spálne alebo pracovne.

Máte bábätko, ktoré už spáva vo svojej izbe? Komfortné kreslo sa určite hodí, obzvlášť v prípade, ak váš potomok toho v noci veľa nenaspí a vy trávite čas jeho uspávaním alebo kŕmením. Pokiaľ máte dostatočne veľkú predsieň môžete dopriať pohodlie sebe aj návštevám pri obúvaní a vyzúvaní sa. V tomto prípade ale premýšľajte aj prakticky, pretože z kresla by sa malo dať jednoducho vstávať a teda by nemalo byť príliš mäkké.

Foto: © pixabay.com

Aký materiál si vybrať

Kreslo v obývačke nemusí byť zladené so sedačkou, ale nemalo by mať výrazne odlišný štýl. Voľba materiálu poťahu alebo čalúnenia je v tomto prípade hlavne na vašom uvážení a vkuse. Kreslo môže celú miestnosť rozžiariť farbou alebo dizajnom. Najpoužívanejším materiálom sú určite textilné látky, ktoré majú najrozmanitejšie farby, vzory ale aj povrchové úpravy. Poťah kresla môže byť z obyčajnej ale dizajnovo zaujímavej látky, ale aj z takej, ktorá odoláva tekutinám a ľahko sa udržiava.

Látka odolná voči vode a nečistotám je ideálna pre kreslo do predsiene, ktoré sa môže zašpiniť pomerne ľahko. Vhodným materiálom do predsiene je aj ekokoža a koža, pretože ide ľahko umývateľné a na údržbu nenáročné materiály. Nevýhodou je ale to, že sa môžu poškriabať a sú drahšie ako textil.

Nestarnúce hojdacie kreslá

Nejeden z nás už obdivoval hojdacie kreslo rodičov alebo starých rodičov. Pohodlné húpacie kreslá sú stále v móde a okrem drevenej klasiky dnes môžete zohnať aj moderné kreslo, ktoré perfektne zapadne do vašej novej obývačky alebo pracovne. Ak potrebujete relaxovať a zbaviť sa nahromadeného stresu nie je nič lepšie ako sa pohojdať v kresle. Pohupovanie sa totiž uvoľňuje stres, upokojuje myseľ a tvar kresla je prispôsobený vášmu telu.

Výhodou všetkých, nie len hojdacích kresiel je aj to, že sa dajú celkom jednoducho premiestniť. Ak sa vám teda bude zdať, že pôvodné miesto nie je to pravé, môžete si no preniesť do inej miestnosti, kde bude viac využívané. S hojdacím kreslom si môžete užiť chvíle plné pohody aj na terase alebo v zimnej záhrade.

Máte dom kreslo, alebo vám stačí sedačka? Viete si predstaviť kreslo aj na netradičnom mieste ako je napríklad predsieň?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť