Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) 6 tipov, ako využiť konferenčný stolík, aby nepôsobil chaoticky a dodal vašej obývačke ten správny „šmrnc“

6 tipov, ako využiť konferenčný stolík, aby nepôsobil chaoticky a dodal vašej obývačke ten správny „šmrnc“

by blog.novynabytok.sk
pekný stolík

Foto: © 2015 Pexels

Konferenčné stolíky do obývačky rozhodne patria. Sú veľmi praktické a minimálne jeden z nich máte určite doma aj vy. A ruku na srdce – niekedy sa na ňom povaľuje divoká zmes vecí, ktoré ani zďaleka nelahodia oku.

Čo s tým? Prečítajte si naše tipy a vyzdobte si vaše konferenčné stolíky tak, že komplimenty od návštev na seba nenechajú dlho čakať

1. Vizuálne rozdelenie priestoru

V prvom rade dajte všetko zo stolíka preč, aby vám ostala len čistá rovná plocha. Utrite prach a v duchu si rozdeľte stolík na tretiny (alebo na polovice, ak máte maličký alebo atypický konferenčný stolík. Do každej časti by ste mali umiestniť nejaký predmet alebo skupinu predmetov rôzneho tvaru, avšak podobnej výšky. Čo by to mohlo byť?

2. Kvety

Rezané kvety vo váze dodajú eleganciu a šmrnc každej obývačke. Či už to bude veľká kytica ruží alebo jeden tulipán v úzkej fľaši, je na vás. Namiesto kvetov môžete použiť aj sezónne aranžmány z pestrých listov alebo konárikov so šípkami. Pozor však v prípade, že máte malé deti, ktoré na kvety dočiahnu a mohli by ich prevrhnúť.

3. Sviečky

Veľké, vysoké, masívne sviečky jednoduchého tvaru alebo skupinka malých sviečok dodajú vášmu konferenčnému stolíku nádych romantiky a keď ich večer zapálite, navodia útulnú atmosféru. Čo tak vyskúšať sviečky z pravého včelieho vosku? Ich vôňa vám bude pripomínať blížiace sa Vianoce.

4. Knihy

Knihy a staromódne aj moderné konferenčné stolíky idú dokopy. Pri knihách a časopisoch treba dodržiavať jednu zásadu: ťažké a veľké idú na spodok kopy. Najlepšie vyniknú knihy v obaloch podobnej farby, naskladané na seba, do nie príliš vysokej hromádky. Chcete predsa ponad knihy dovidieť aj na televízor!

magazines-stack-reading-magazine

Foto: © 2015 Pexels

5. Štýlová misa

Drevená, kovová, prútená či keramická misa nemusí slúžiť len na jedlo. Môžete si do nej odložiť mobil, tablet, ovládať na TV, zápalky na sviečky a množstvo ďalších vecí, ktoré nechcete mať porozhadzované po celom konferenčnom stolíku.

6. Pekná tácka

Umiestnenie dekoračných predmetov alebo kvetín v črepníkoch na farebne zladenú tácku má v prípade konferenčných stolíkov hneď dve výhody: vo veciach bude poriadok a keď príde návšteva, tácku jednoducho odnesiete preč a budete mať priestor na kávičkovanie.

 

3 vianočné tipy navyše

  1. Vytvorte si z prírodných materiálov originálny adventný veniec so sviečkami. Do procesu sa s potešením zapoja aj vaše deti.
  2. K sviečkam na tácke pridajte vonnú lampu a nezabudnite ju používať. Do vody dajte niekoľko kvapiek obľúbeného olejčeka. Vôňa vanilky, škorice a zázvoru vás dostane do sviatočnej nálady ešte skôr než sa pustíte do predvianočného vypekania.
  3. Namiesto kvetov do vázy umiestnite voňavé smrekové vetvičky v kombinácii s imelom a spestrite ich vlastnoručne vyrobenými ozdobami na stromček.
christmas-xmas-santa-claus-advent

Foto: © 2015 Pexels

white-home-decoration-candles

Foto: © 2015 Pexels

Čo zvyknete mať na konferenčnom stolíku vy? Napíšte nám do komentárov!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť

3 komentáre

Monika 19. novembra 2015 - 20:05

Kovove svietniky na cajovu sviecku a kovovu vazu s jednym zelenym umelym kvetom

Mária Fedorová 12. decembra 2015 - 23:29

dekoratívne svietniky

maja 4. februára 2016 - 14:59

Dobrý deň,
potrebujem stolík, ktorý bude multi funkčný- t.j. chcem aby sa dal výškovo nastaviť ale zároveň aj aby sa dal zväčšiť alebo zmenšiť podľa potreby. Existuje také niečo? ak áno, dajte mi prosím Ďakujem Maja

Comments are closed.