Home Netradičné bývanie 14 tipov ako vyťažiť maximum z podkrovného priestoru

14 tipov ako vyťažiť maximum z podkrovného priestoru

by blog.novynabytok.sk

1. Podkrovnú izbu nemusíte prepchať nábytkom. Viac jej pristane, ak je krásne vzdušná. Pod skosenú časť umiestnite nižšie skrinky alebo komody.

Svetlá a priestranná podkrovná spálňa

Spálňa – BRW – Raflo 1

Podkrovie zariadené pre študenta

Študentská izba – Bog Fran – Deluxe 1

2. Chcete mať posteľ pod šikmou strechou alebo strešným oknom? Dbajte o to, aby nad posteľou ostalo ešte aspoň 120cm voľného priestoru, aby ste sa v nej necítili stiesnene. Takto si budete môcť pohodlne čítať knihu posediačky, bez pocitu, že na vás padá strop.

Podkrovná izba pre študentku vo fialovo bielej kombinácií

Študentská izba – Bog Fran – Ted 3

3. Ak zladíte steny, nábytok aj textílie v miestnosti do svetlých farieb, vaše podkrovie bude pôsobiť opticky priestrannejšie.

Krásna biela podkrovná spáľna

Foto: © homestratosphere.com

4. Nebojte sa netradičných odtieňov ani výrazných vzorov. Elegantný luster krásne doplní podkrovnú obývačku, zladenú do pastelových farieb.

Podkrovná obývačka, alebo oddychová miestnosť v príjemných fialových farbách

Foto: © messagenote.com

5. Priestor pod šikmou podkrovnou strechou sa výborne hodí na umiestnenie písacieho stola. Keď človek sedí, nepotrebuje mať nad sebou veľa voľného miesta. Myslite na to pri zariaďovaní študentskej izby alebo pracovne.

Indiana detská izba zariadená v podkrovnej miestnosti

Študentská izba – Black Red White – Indiana 3

Detská izba s písacim stolom a maľovacím plátnom pre malého umelca

Študentská izba – Black Red White – Indiana 6

 

6. Pri navrhovaní podkrovného interiéru sa poraďte s architektom alebo interiérovým dizajnérom. Možno mu napadne originálne riešenie, na ktoré by ste sami neprišli, napríklad zakomponovať do veľkého otvoreného priestoru „pódium“, ktoré opticky oddelí jednotlivé zóny. Môže obsahovať aj zásuvky, ktoré vám šikovne nahradia skrine a komody.

Priestranný podkrovný priestor v modernom dome

Foto: © diycraftsu.com

7. Ak je vaša podkrovná miestnosť naopak príliš úzka, využite to a zaveste si do nej nápaditú hojdaciu sieť. Aj v zime si budete môcť vychutnať letnú pohodu ako na pláži medzi dvoma palmami.

Hojdacia sieť v podkrovnej izbe

Foto: © brightbazaarblog.com

8. Nemáte dosť miesta pre klasickú šatníkovú skriňu? Skúste polovičnú! Väčšina vášho oblečenie predsa nesiaha až po zem.

Šatník ako podkrovná miestnosť

Foto: © andreagary.com

9. Nebojte sa nezvyčajných riešení v stiesnených priestoroch. Atypické poličky na mieru vytvoria v podkroví jedinečnú knižnicu, akú nebude mať nikto iný.

Poličky na mieru v podkrovnej izbe

Foto: © indulgy.com

Originálne police na knihy na mieru

Foto: © messagenote.com

10. Ak využívate podkrovie predovšetkým ako skladisko pre sezónne veci, udržujte v ňom poriadok. Jednoduchú stenovú konštrukciu si viete namontovať aj sami. Materiál a plastové kontajnery zoženiete v najbližšom stavebníctve.

Podkrovná izba ako odkladací priestor na sezónne veci

Foto: © hative.com

11. Aj z veľmi úzkeho priestoru pod šikmou strechou sa dá vytvoriť príjemný kútik na čítanie a rozjímanie. Stačí tam len postaviť čalúnenú posteľ alebo lavičku a na ňu zopár farebne zladených vankúšikov a dokonalé miesto na horizontálne leňošenie je na svete.

Svetlá miestnosť s originálnym nápisom na stenách

Foto: © meccinteriors.wordpress.com

Oddychová zóna z malej miestnosti pod strechou

Foto: © thenatos.com

12. Ak v podkroví zriaďujete detskú izbu, nebojte sa využiť celý priestor až po strop. Oceníte to, keď si uvedomíte, koľko hračiek na odkladanie majú vaše deti.

Úložisko pre detské vecičky a hračky

Foto: © thewayweplay.se

13. Je váš podkrovný priestor veľmi malý a príliš atypický? Jeden matrac a zopár kobercov sa doňho určite zmestí. Vyčarujte si v podkroví romantické zákutie na pekné chvíľky s partnerom.

Inšpirácia: stačí matrac a deky

Foto: © bloglovin.com

14. Pre ešte väčšiu podkrovnú romantiku si zaobstarajte praktický krb alebo kachle, ktoré malý priestor rýchlo vykúria. Ak na to váš dom nie je prispôsobený, zútulnite si izbu náladovým osvetlením a voňavými sviečkami.

Podkrovná miestnosť na chate

Foto: © homedesining.com

Potrebujete sa poradiť o podkrovnom nábytku? Napíšte nám!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť