Home Kuchyňa a Jedáleň inšpirácie Nábytok dub sonoma, to najobľúbenejšie bývanie! :)

Nábytok dub sonoma, to najobľúbenejšie bývanie! :)

by blog.novynabytok.sk
Spálňa - Tempo Kondela - Gabriela (dub sonoma + biela)

Chystáte sa zariaďovať svoj interiér a uvažujete nad tým, aký farebný odtieň nábytku zvoliť do jednotlivých izieb?

Máte radi drevo, príjemný a jednoduchý dizajn a chcete, aby váš príbytok pôsobil štýlovo a moderne?

A  neviete, ako všetky tieto požiadavky skĺbiť?  Existuje iba jedna správna odpoveď:

Nábytok v dekóre Dub sonoma!  Je elegantný, nadčasový a v súčasnej dobe patrí medzi najobľúbenejší odtieň zariadenia do celého bytu.

Pýtate sa prečo?

Nábytok v prevedení dub sonoma dodáva bytu, či domu nádych pohody a spojenia s prírodou. Svoju popularitu si získal vďaka svojmu príjemnému bledo hnedému odtieňu so zaujímavou kresbou dreva, elegantnému dizajnu a širokému využitiu. Môžeme povedať, že nábytok v tomto dekóre je večný, pretože jeho svieži , prírodný a zároveň moderný vzhľad sa vám nikdy nezunuje 🙂

Aký je rozdiel medzi klasickým dubom a dubom sonoma?

Dub sonoma má oproti klasickému dubu  jemnejší a modernejší vzhľad. Na rozdiel od klasického dubu, ktorý sa vyznačuje hnedou farbou s odtieňom do zlatista, dub sonoma je známy svojim jemným bledým odtieňom so šedým nádychom, vďaka čomu sa hodí do moderne ladených interiérov. Okrem spomínaného dekóru nájdete v nábytkárstve i odtieň dub bardolino, medzi ktorými je  farebne iba nepatrný rozdiel, odlišujú sa v kresbe dreva.

Z akého materiálu najčastejšie nájdete nábytok v dekóre dub sonoma? 

Takýto nábytok je vyrábaný prevažne z lamina. Lamino predstavuje jeden  najrozšírenejších materiálov v nábytkárskom priemysle, preto disponuje aj veľkým množstvom fólií, ktoré verne kopírujú vzhľad dreva rovnako ako u tohto dekóru.

Zadovážiť si môžete i nábytok z pravého dubového dreva v tomto odtieni, ktorý je veľmi pevný, trvácny a má krásny masívny vzhľad. Pri masívnom dubovom nábytku však musíte rátať s vyššou cenou. Ak ste prírodný typ, potom je výber komôd v tomto dekóre tou správnou voľbou.

Ako ho kombinovať?

Nábytok v odtieni dub sonoma je ľahko kombinovateľný i s inými, tmavším odtieňmi dreva. V ponuke obchodov nájdete i obývacie steny, komody, či kuchyne v kombinácií dub sonoma s bielou či čiernou,  v matnom i lesklom prevedení. Skvelo sa hodí i so šedou alebo s rôznymi odtieňmi hnedej. Takéto spojenie pôsobí veľmi moderne, sviežo a štýlovo. Keďže dekór dub sonoma pôsobí prírodným dojmom, skvelo sa hodí k zemitým farbám, ako sú rôzne odtiene zelenej, hnedej, béžovej alebo krémovej. Báť sa však nemusíte ani šedej či pastelovo modrej. Tieto farby môžete použiť na steny, koberce a rôzne doplnky.

Kam je vhodné použiť nábytok v tomto odtieni?

Nábytkom v prevedení dub sonoma si môžete zariadiť celý interiér vášho príbytku, hodí sa do obývacej izby, kde krásne vynikne obývacia stena dub sonoma, ktorý môžete skombinovať i s komodou, či konferenčným stolíkom v tomto odtieni. Príjemnú atmosféru navodí i vo vašej spálni hodí sa aj ako nábytok do izby pre vaše ratolesti. Využiť ho môžete i do jedálne alebo kuchyne, ako odtieň kuchynskej linky.

Nič nepokazíte, ak si zvolíte nábytok v tomto krásnom odtieni i na zariadenie do kancelárskych priestorov, či vašej domácej pracovne. Skrine, komody, postele, stoly a mnohé ďalšie kusy nábytku v tomto príjemnom dekóre budú praktickým a štýlovým zariadením vašej domácnosti, ktoré môžete uplatniť v celom byte.

Do obývacej miestnosti

Ako sme už spomínali, nábytok v odtieni dub sonoma výrobcovia často kombinujú s inými farebnými odtieňmi pre vytvorenie zaujímavého a živého dizajnu. Obývacie steny dub sonoma kombinované s bielou alebo čiernou farbou v lesklom prevedení sú v súčasnosti veľkým hitom, pôsobia ľahko, elegantne a navyše veľmi moderne. Do obývačky sa skvelo hodí i komoda dub sonoma, ktorú môžete zladiť s obývacou stenou alebo si vyskladať jednotlivé kusy nábytku sami, podľa vlastných predstáv. 🙂

Ak ste zástancami skôr prírodného štýlu, čaká na vás široká ponuka obývacieho nábytku dub sonoma v čisto drevenom prevedení. V takom prípade sa môžete pohrať s farebnými doplnkami v podobe rôznych dekorácií, moderných shaggy kobercov alebo tapiet na stenu. Do obývačky sa skvelo hodia komody, skrine, konferenčné  i tv stolíky v dekóre dub sonoma.

Do kuchyne a jedálne

Kuchynské skrinky v tomto dekóre pôsobia veľmi príjemne a štýlovo. Nájdete ich v rôznych kombináciách, s inými, či už tmavšími alebo bledšími odtieňmi dreva, prípadne v kombinácií s moderným bielym leskom. Takáto kuchyňa dodá vášmu kráľovstvu šmrnc a domácku atmosféru. Ladiť ju môžete s výraznou pracovnou doskou, farebnými stenami alebo obkladačkami.

Ak chcete svoju rodinu a priateľov hostiť v priateľskom prostredí, s atmosférou prírody a nadčasového dizajnu, jedálenský nábytok dub sonoma je tou správnou voľbou. S prírodnými odtieňmi a živými kvetmi je to jednoducho neodolateľná kombinácia.

Do spálne

Ak preferujete jemný, drevený vzhľad spálne, ktorý vo vás vyvolá pocit návratu do prírody a ukľudňujúcu atmosféru, máme pre vás dva varianty. Dub sonoma a dub sonoma truflový. Druhý spomínaný, môžete vidieť na prvom obrázku, je o niečo tmavší s výraznejším šedým nádychom. Skvelo sa hodí k studeným odtieňom farieb. Ak zvolíte tmavšie steny a bledé podlahy, či koberec v kombinácií s týmto odtieňom, zo spálne už nebudete chcieť vyjsť. 🙂

Spálňa - Tempo Kondela - Gabriela (dub sonoma + biela)

Spálňa – Tempo Kondela – Gabriela (dub sonoma + biela)

Klasický odtieň dub sonoma je o niečo bledší a viac sa podobá prírodnému drevu. K posteli dub sonoma dolaďte i zvyšok nábytku, pretože skrine či komody v tomto dekóre dodajú vašej spálni klasický, no nadčasový a luxusný vzhľad. Ak chcete byť originálny a spálňu oživiť, zvoľte farebné návliečky. 🙂

Do detskej či študentskej izby

Pri zariaďovaní izby pre vaše ratolesti sa nebojte vsadiť na krásny drevený nábytok. Nemusíte mať strach, že bude pôsobiť príliš staromódne, či nudne. Zvoľte dekór dub sonoma, ktorý sa dá krásne zladiť i s pestrými farbami, ktoré sú v detskej a študentskej izbe viac ako žiadané. Navyše takýto nábytok nikdy nevyjde z módy a jednoducho zladíte postel, skrine, písací stôl i komody dub sonoma do krásneho celku.

Ako môžete vidieť aj na obrázkoch, nábytok môže byť jednoduchý, celodrevenný s farebnými doplnkami v podobe vankúšov, závesov, či návliečok. Pri nábytku do študentskej izby v tomto príjemnom odtieni dubu sa môžete vyhrať s farbou stien alebo použiť i tapety.

Ak zariaďujete detskú izbu pre malého školáka, nábytok dub sonoma kombinovaný so zaujímavými originálnymi farbami, ako je oranžová, ružová, zelená atď. Fantázií sa medze nekladú a dub sonoma vám umožňuje všestranné využitie, s ľubovolnými farebnými kombináciami.

Moderným dizajnom dubového nábytku s nádychom prírody nikdy nič nepokazíte, práve naopak! Všetky kusy nábytku v tomto dekóre lahodia oku a krásne dopĺňajú zvyšok každého interiéru. Farebné prevedenie dub sonoma uspokojí aj tých najnáročnejších zákazníkov a dodá vášmu domovu neopakovateľný vzhľad.

Tak čo, vybrali ste si? 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť