Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Toaletný stolík: sen každej ženy?

Toaletný stolík: sen každej ženy?

by blog.novynabytok.sk
každá z nás túži byť krásna

Líčiť sa v kúpeľni nad umývadlom alebo skrčená pred malým kozmetickým zrkadlom je také nesympatické! Prečo nebyť dokonale štýlová ako Madame du Pompadour? Toaletný stolík povýši vaše skrášľovacie procedúry o úroveň vyššie.

toaletný stolík je must have každej ženy

Foto: © istockphoto.com

Každá z nás túži byť krásna, zvýrazniť svoje prednosti a potlačiť nedokonalosti. Keďže úprave svojho zovňajšku niekedy venujeme dosť veľa času, toaletný stolík by mal byť pre nás skutočne ´´must have´´. Dodajte eleganciu a glanc každodennej toalete a užívajte si, že ste krásna a výnimočná žena!

užite si štýlovú toaletku ako Madame du Pompadour

Foto: © istockphoto.com

Tajomná drevená skrinka

Viete, že história toaletných stolíkov siaha poriadne ďaleko? Ich predchodcov, ktorí mali podobu menších drevených škatuliek, našli v hrobkách v starovekom Egypte. Boli naplnené parfumami, farbami na tvár, mastičkami a zrkadielkami.

predchodca toaletného stolíka

Foto: © istockphoto.com

Súčasná podoba toaletiek sa začala formovať v 17. storočí vďaka drevenému boxu položenému na stolíku a doplnenému stoličkou. Ich popularita začala stúpať v 18. storočí, pretože ich majiteľom poskytovali akúsi spoločenskú prestíž.

toaletka predstavovala spoločenskú prestíž

Foto: © istockphoto.com

Toaletný stolík v centre diania

Milenka francúzskeho kráľa Ľudovíta XV., Madame du Pompadour, vo svojej dobe preslávila tento nevšedný kúsok nábytku. Na rôznych maľbách je vyobrazená práve za toaletným stolíkom. Slúžil jej na dlhočizné skrášľovacie procedúry, počas ktorých dokonca aj prijímala návštevy. Toaletný stolík teda plnil aj spoločenskú funkciu. Na svoju toaletku nedala dopustiť ani Marie Antoinetta, francúzska kráľovná a manželka Ľudovíta XVI.

Toaletný stolík Orland TOL2S (Čerešňa orlando)

Toaletný stolík Orland TOL2S (Čerešňa orlando)

Hit hollywoodskych filmov

Toaletné stolíky v spálniach sa v 19. storočí stali celkom bežné. V Európe sa vyrábali hojne ozdobené alebo zložito vyrezávané, v Amerike bol ich dizajn jedoduchší. Hollywoodske filmy z 20. a 30. rokov minulého storočia ich spopularizovali v scénach, kde si femme fatale vytvárala dramatické líčenie sediac v spálni za svojím toaletným stolíkom. Zaujímavé je, že tieto stolíky sa vyrábali aj pre mužov. Slúžili im väčšinou len na holenie, preto boli bez taburetky a s vysokým zrkadlom.

každá z nás túži byť krásna

Foto: © istockphoto.com

Kráľovnou každý deň

V súčasnosti sa toaletné stolíky opäť stávajú módnym hitom. Veď prečo by aj nie – sú neuveriteľne krásne a praktické! Poslúžia pri starostlivosti o pleť, líčení, tvorbe účesov a starostlivo uschovajú všetky pomôcky na líčenie, kozmetiku, šperky a ostatné doplnky. Toaletky sú na trhu dostupné v rôznych veľkostiach, farbách a štýloch, takže každá žena si môže mať doma presne taký, po akom jej srdce piští.

Mrknúť ponuku toaletiek!

Toaletný stolík Vera VER-08

Toaletný stolík Vera VER-08

Viete, podľa čoho si vybrať svoj dokonalý toaletný stolík? Dôležité je najskôr určiť si jeho štýl, ktorý by mal byť v súlade s celkovým zariadením spálne alebo interiéru. Stolík môžete umiestniť aj do obývacej izby, do haly alebo do predsiene. Veľkou výhodou je, že sa vyrábajú v najrôznejších veľkostiach, preto ani nedostatok priestoru v byte nemusí predstavovať problém.

Toaletný stolík Viki VIK 15

Toaletný stolík Viki VIK 15

K niektorým modelom stolíkov je v cene aj zladená taburetka, k tým ostatným poslúži akákoľvek menšia taburetka alebo stolička. Dbajte najmä na jej výšku, aby ste pri sedení mali pohodlný prístup k líčidlám a k doplnkom na stolíku a tiež k zrkadlu.

Toaletný stolík Sophia 341

Toaletný stolík Sophia 341

Pri výbere svojho skrášľovacieho pomocníka si všímajte aj úložný priestor – skrinky, poličky a šuflíky. Sú dôležité, pretože vám pomôžu udržať všetky drobnosti na jednom mieste a pekne usporiadané.

dbajte na dostatok úložného priestoru

Foto: © istockphoto.com

Nezabudnite ani na zrkadlo. Ak nie je súčasťou stolíka, vyberte si také, ktoré bude s toaletkou príjemne ladiť a zároveň bude dostatočne veľké. Môžete ho zavesiť na stenu alebo položiť priamo na stolík – dôležité je, aby ste sa v ňom dobre videli, ideálne aspoň od ramien. Priestor v zrkadle oceníte najmä pri tvorbe účesov.

malé slečny skúmajú mamkinu toaletku

Foto: © istockphoto.com

Ako sa vám páčia toaletné stolíky? Chceli by ste tiež mať ten svoj? Aký štýl by ste si vybrali? Dajte nám o tom vedieť do komentára!

Čítajte tiež: Ako si správne vybrať botník

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť