Home Obývačka inšpirácie Obývacia stena: ako vybrať tú správnu?

Obývacia stena: ako vybrať tú správnu?

by blog.novynabytok.sk
Obývacia stena Boston 24 DTR BT (s osvetlením)

Zvažujete stavbu nového domova a nemáte tušenie, ako si vybrať správny nábytok? Alebo vás už omrzelo zariadenie, ktoré doma máte? Správne zvolená obývacia stena dokáže oživiť celý obývací priestor a navyše je maximálne funkčná!

Obývacia stena Boston 24 DTR BT (s osvetlením)

Obývacia stena Boston 24 DTR BT (s osvetlením)

Základom každej správnej domácnosti je vhodne zariadená obývacia izba. Ten správny dojem z vašej obývačky docielite vďaka správnemu výberu obývacej steny. Nábytok dotvára atmosféru miesta, ktoré slúži na stretávanie celej rodiny, uvítanie vašej návštevy, alebo len na príjemný oddychový večer pri filme. Aby ste však boli spokojní s vašou obývačkou, musíte si ju zladiť podľa vlastných predstáv a vašej osobnosti.

Každý človek sa rád pochváli dobre vymyslenou a zariadenou obývačkou. Ako teda docieliť tú správnu súhru s vaším vnútorným ja a dosiahnuť efekt spokojnosti? 

Obývacia stena Italy 24 WW IT

Obývacia stena Italy 24 WW IT

Ako si vybrať tú správnu obývaciu stenu?

Aby sme vám zariaďovanie dokonalej obývačky zjednodušili, prinášame vám pár rád, na ktoré je dobré dbať pri výbere toho správneho nábytku.

Mrknúť najkrajšie obývačky!

Obývaciu stenu si môžete vybrať podľa viacerých kritérií. Vždy dajte pozor na celkovú zhodu vašej obývačky aj s ostatnými izbami v byte či dome. Ak však patríte medzi tých, ktorí sa schválne snažia odlíšiť jednotlivé miestnosti a každú naaranžovať do iného štýlu, radi pôsobia exoticky, alebo sa len jednoducho nevedia rozhodnúť, ktorý vkus im vyhovuje a chcú mať doma z každého rožka troška, túto radu ignorujte.

Obývacia stena Mamba 5

Obývacia stena Mamba 5

Ak máte ale obývaciu izbu prepojenú s kuchyňou či jedálňou a chcete vytvoriť jednotný pekný celok, je nevyhnutné podriadiť zariaďovanie tejto uniformite, inak hrozí to, že sa vám štýly pobijú.

Obývacia stena WIKI B

Obývacia stena WIKI B

Ďalšou základnou nutnosťou pri zariaďovaní je uskutočniť výber nábytku podľa výšky, šírky a dĺžky, čiže základných parametrov vrámci zladenia s celou izbou. Tu je to len a len na vás. Nepodceňte toto rozhodovanie, radšej si poriadne všetko zmerajte, aby ste vedeli, že váš nový nábytok sadne do izby ako uliaty.

Obývacia stena Magic 2

Obývacia stena Magic 2

Zodpovedajte si tiež otázku, aké funkcie by mala obývacia stena spĺňať. Bude slúžiť ako podstavec pre televíziu? Chcete si do nej uložiť vzácne či spomienkové predmety, zarámované fotografie, knihy? Preferujete v takom prípade otvorené poličky alebo uzatvorené so sklom? Alebo v byte potrebujete čo najviac úložného priestoru a ideálny by bol pre vás model so šatníkovou skriňou alebo s uzatvorenými policovými skrinkami a šuflíkmi?

Obývacia stena Bolonia (thuja svetlá + thuja tmavá)

Obývacia stena Bolonia (thuja svetlá + thuja tmavá)

Dostávame sa k podstatnej časti, ktorá sa zaoberá samotným štýlom, pri výbere ktorého už prevláda váš osobný vkus a subjektívnosť. Buď sa rozhodnete pre starú dobrú klasiku s rustikálnym nádychom, alebo si obľúbite moderný nábytok, ktorý vie interiér krásne oživiť. Pri obidvoch možnostiach máte k dispozícii osvetlenie. Buď priamo zabudované, alebo ak vás hra so svetlom neláka, vždy je možnosť vybrať si klasickú stenu bez neho.

Obývacia stena Logo II 23 EMW L2 (s osvetlením)

Obývacia stena Logo II 23 EMW L2 (s osvetlením)

Chcete, aby obývacia stena bola stredobodom pozornosti v miestnosti? Vyberte si dostatočne veľký, zaujímavý model, ktorý necháte vyniknúť vďaka jednoduchým ostatným kúskom nábytku a doplnkov v obývačke. Štýlový vysoký lesk alebo moderné podsvietenie je hitom, ktorý bude obdivovať každá návšteva.

Obývacia stena Edge (s osvetlením)

Obývacia stena Edge (s osvetlením)

Veľkou výhodou je, že sa dá hrať aj s cenou, ktorá je častokrát dôležitým kritériom v konečnom rozhodovaní pri nákupe. Najlacnejšie obývacie steny sa pohybujú v cenách približne od vyše 100 Eur.

super akcie Nového Nábytku

Poslednou dôležitou súčasťou výberu je materiál. Kvalitné drevo je podstatné, pretože od svojej obývacej steny očakávate, že aj naozaj vydrží a bude kvalitná. Najnovšie dizajnové kúsky sú riešené veľmi jednoducho. Len pár skriniek, trošku skla, ktoré dodá eleganciu a vaša obývačka je hotová.

Obývacia stena Viki 1

Obývacia stena Viki 1

Obývacia stena Switch SB II 26 WW SW SB 2

Obývacia stena Switch SB II 26 WW SW SB 2

Veríme, že sme vám pomohli zamerať sa pri výbere na tie základné parametre, či kritériá, na ktoré treba prihliadať, ak chcete byť naozaj spokojní s vaším rodinným hniezdom.

Čítajte tiež: Ako si vybrať obraz do bytu?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť