Home Obývačka inšpirácie Zariaďte si obývačku elegantne a prakticky

Zariaďte si obývačku elegantne a prakticky

by Anita

Obývačka sa dá považovať aj za spoločenskú miestnosť, pretože sa tu stretávajú všetci členovia rodiny. Okrem toho aj návštevy najčastejšie usadíme do obývačky, takže by mal byť tento priestor reprezentatívny, ale hlavne by sme sa v obývačke mali cítiť príjemne. Ako si ju teda zariadiť, aby bola oku lahodiaca a zároveň praktická?

Obývacia stena Tallington

Obývacia stena Tallington –
Biela + Dub sonoma

 

K obývacej stene pridajte aj komodu

Častou voľbou pri zariaďovaní obývačky je obývacia stena. Je to v celku logické riešenie, pretože obývacie steny pozostávajú z viacerých kusov nábytku jednej modelovej rady a tým pádom k sebe dokonale pasujú. Obvykle takáto súprava obsahuje stolík pod TV, skrinky, poličky a pod, čo je dostačujúce na ovládače k TV, DVD, knihy, časopisy, prípadne na vaše obľúbené dekorácie. Pokiaľ potrebujete viac úložného priestoru, alebo sa vám zdá obývačka akási prázdna, riešením je komoda. Samozrejme by malo ísť o rovnaký model ako obývacia stena. Komody do obývacej izby mávajú aj poličky alebo sklenené dvierka, takže ich môžete využiť rovnako, ako poličku alebo skrinku. Všetok nábytok v obývačke tak bude spolu dokonale ladiť a vy budete mať dosť priestoru na všetky potrebné, aj menej potrebné veci.

Obývacia izba Salford 2

Obývacia izba Salford 2 so sivými dvierkami

 

Moderná obývačka   

Ak túžite po modernej, jednoduchej a štýlovej obývacej stene a komode, zostava Salford vaše očakávanie určite naplní. Výrobca tejto obývačky je na trhu od roku 1991 a bohaté skúsenosti v oblasti nábytkárskeho priemyslu sa odrážajú na kvalite aj dizajne. Obývacia stena aj komoda sú vyrobené z kvalitného lamina a dostupné sú v niekoľkých farebných prevedeniach. Keď si zakúpite obývaciu stenu, dostanete závesnú skrinku, poličku, skrinku a TV stolík. Séria Salford vám ale ponúka okrem zostavy aj praktickú komodu.

Obývacia izba Salford

Obývacia izba Salford

 

Vaša obývačka bude štýlová aj so zostavou Tallington. Obývacia stena pozostáva zo 4 ks – TV stolíka, poličky, skrinky a závesnej skrinky. Aj v tomto prípade máte možnosť zakúpiť si aj komodu Tallington. Tento nábytok je vyrobený z lamina, dvierka sú z MDF dosky, vitríny sú zasklené. Nábytok má ABS hrany, ktoré sú odolné proti mechanickému opotrebeniu, pevné, farebne stále a odolné voči vlhkosti. Modelová rada Tallington je dostupná vo viacerých dizajnoch.

Modelová rada Tallington

Modelová rada Tallington

 

Tipy pre štýlovú obývačku

Pokiaľ chcete, aby obývačka pôsobila vzdušne, čisto a moderne vyberajte nábytok vo svetlejších odtieňoch. Neutrálne farby by ste mali použiť aj na steny, doplnky by mali byť v podobných odtieňoch ako nábytok. Nábytok Tallington aj Salford s dizajnom dreva v kombinácií so svetlou krémovou farbou sú skvelou voľbou do modernej obývačky.

Obývacia izba Salford

Obývacia izba Salford

Dôležité je aj osvetlenie, preto sa skúste pohrať s bodovými svetlami, ktoré zvýraznia presne to, čo majú. Nasmerovať ich môžete na obrazy na stene, fotky alebo vitrínu. Využiť sa dajú aj LED pásy, ktoré sa umiestnia na nábytok, alebo poličku vo vitríne. Takéto nepatrné vylepšenie dodá vášmu nábytku a vlastne celej obývačke modernejší dizajn.

Obývacia stena Tallington

Obývacia stena Tallington (biela + dub sonoma)

 

 

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť