Home Bývajme zdravo! Slovenský nábytok môže mať aj svetovú úroveň

Slovenský nábytok môže mať aj svetovú úroveň

by blog.novynabytok.sk

Stále viac ľudí siaha po zaručenej kvalite výrobkov vyrobených na Slovensku. Je to tak nielen čo sa týka potravín, ale, prirodzene, aj pri voľbe nábytku. Rokmi overená slovenská kvalita sa odzrkadľuje aj v nábytku spoločnosti Decodom, ktorá je veľmi úspešným pokračovateľom niekdajšej fabriky Mier.

Decodom_Reggae_simply_dub_bielaZnačka nábytku Decodom je na Slovensku známa zrejme väčšine. To, že ide o slovenského výrobcu, ktorý tu svoju históriu píše už niekoľko desaťročí, však stále nie je známe každému. Obývacie izby, kuchyne, postele, jednoducho akýkoľvek nábytok podpísaný značkou Decodom je zárukou slovenskej kvality, ktorú garantujú špičkoví dodávatelia a zamestnanci, ktorí svoju prácu robia so srdcom.

História v skratke

Ak by sme chceli dôjsť až k úplným počiatkom firmy Decodom, prídeme až na začiatok minulého storočia, konkrétne do roku 1911. Vtedy rakúsky podnikateľ Adolf Schmidt založil neďaleko Topoľčian, presnejšie v Bošanoch, garbiareň a neskôr aj parnú pílu, prostredníctvom ktorej plánoval využiť potenciál okolitých lesov. Na tradíciu tejto píly, v ktorej sa spracúvalo masívne drevo a vyrábali sa kvalitné parkety či podvaly, nadviazala fabrika s názvom Drevoindustria. V nej sa od roku 1947 spustila výroba nábytku.

decodom_Cassa_5_POS_180Z Drevoindustrie Mier, z Mieru Decodom

V roku 1958 sa zo spoločnosti Drevoindustria vytvorila firma s názvom Mier, ktorá patrila k dvom najväčším výrobcom nábytku vtedajšieho Československa. Po čase sa nábytok z Topoľčian začal šíriť aj do sveta a firma si získala priazeň nielen u nás, ale aj v zahraničí. Zmena nastala po revlúcii, keď podnik Mier prešiel do rúk súkromného majiteľa. Výroba síce pokračovala počas celých 90. rokov, avšak počas rokov 98 až 99 došlo k výraznejším problémom, čoho dôsledkom bol konkurz na majetok firmy Mier.

Ten sa dostal do rúk spoločnosti Decodom, ktorá si závody spočiatku len prenajímala a neskôr ich odkúpila. Okamžite sa obnovila výroba, nastali veľké zmeny v manažmente aj logistike, vďaka čomu mohol podnik nadviazať na svoje niekdajšie úspechy. Už čoskoro zaujal Decodom na Slovensku vedúce postavenie vo výrobe a predaji kuchynského nábytku. Dnes však spoločnosť vyrába aj sektorový nábytok do obývacích izieb, jedální, predsiení, detských izieb či kancelárií.

Ocenená slovenská kvalita

Decodom sa stal držiteľom hneď niekoľkých ocenení za kvalitu, ekonomické či hospodárske výsledky. Jedným z významných ocenení bola aj minuloročná cena Grand Prix Slovak Gold, ktoré firme Decodom udelila nadácia Slovak Gold. Ide pritom o najprestížnejšie ocenenie kvality produktu na Slovensku.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť