Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Rustikálny nábytok v kuchyni je horúcim trendom

Rustikálny nábytok v kuchyni je horúcim trendom

by blog.novynabytok.sk

Od strohého chladného minimalizmu sa ľudia opäť vracajú k tradičnému štýlu, ktorý v nás lepšie ako ktorýkoľvek iný štýl vzbudzuje pocit tej pravej rodinnej pohody. Rustikálny vidiecky štýl svoje uplatnenie nachádza v ktorejkoľvek miestnosti interiéru, v kuchyni nevynímajúc. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme niekoľko inšpirácií, aby bola vaša budúca tradičná rustikálna kuchyňa dokonalá.

NIKA_260_standard_RAMKA_A_Borovica_antickaRustikálna kuchynská linka je sama o sebe ozdobou

Variť tradičné jedlá zo zošitu receptov od starej mamy v krásnej rustikálnej kuchyni, to je snom nejednej súčasnej i budúcej gazdinky. Rustikálna kuchyňa má svoju jedinečnú atmosféru, ktorá sa nápadne ponáša na tú, ktorá panuje v kuchyniach starých mám.

Typickým prvkom rustikálnych kuchýň sú zdobené dvierka kuchynských skriniek, mosadzné úchytky, množstvo malých zásuviek, honosné rímsy na vrchu kuchynskej linky a v neposlednom rade klasický drez. Nezabudnite k nemu zladiť aj do kríža tvarované vodovodné kohútiky, ktorými nahradíte modernú vodovodnú batériu.

Pyka_jedalensky_stol_KubaVeľký masívny stôl v centre pozornosti

V tradičnej rustikálnej kuchyni by rozhodne nemal chýbať veľký masívny drevený stôl, za ktorý sa pohodlne usadí celá rodina. Nemusíte pritom hneď siahať po novom kúsku nábytku. V rustikálnej kuchyni sú totiž žiadané aj neopracované kúsky nábytku, prípadne nábytok s patinou, ktorý dodá miestnosti ten správny vidiecky punc.

Bavlnené textílie v svetlých prírodných odtieňoch

Rustikálna kuchyňa si priam žiada doplnky v podobe textílií. Siahnite najmä po bavlnených či ľanových látkach vo svetlých prírodných odtieňoch. Využite ich vo forme závesov či obrusov.

herb-71118_640Doplnky, ktoré dotvárajú charakter miestnosti

Dôležitou súčasťou tradičnej kuchyne sú, samozrejme, doplnky. Skvelou a zároveň praktickou voľbou je tradičný keramický riad, ktorý vystavíte na svetlo sveta v presklených vitrínach, ale aj kovové kvetináče, do ktorých posadíte chutné voňavé bylinky.

Pozor, aby ste to neprehnali s drevom

Pre rustikálnu kuchyňu je najviac typické používanie dreva. Tradičný drevený nábytok je jednoducho základ. Dajte si však pozor, aby ste to neprehnali a hnedá farba dreva bola v rovnováhe s podlahami a kachličkami. Odporúča sa preto použiť klasické biele keramické obkladačky a ako podlahu biele dlaždice, ktoré vytvoria krásny kontrast.
Ak však chcete rustikálny štýl v pravom slova zmysle bez žiadnych moderných doplnkov, pokojne zvoľte aj drevené podlahy. V tomto prípade sa však pohrajte s farbami. Veľmi estetickým riešením je drevená klasická kuchyňa v bielom prevedení v kontraste s klasickými tmavými hnedými podlahami.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť