Home Obývačka inšpirácie Obývacie steny: ako si vybrať tú správnu?

Obývacie steny: ako si vybrať tú správnu?

by blog.novynabytok.sk

Bez obývacej steny by Vaša obývačka bola akási prázdna a neútulná. Tradičné obývacie steny patria k povinnej výbave bytu a nemali by chýbať v žiadnej domácnosti. Je len na Vás, pre aký typ sa rozhodnete. Mali by ste sa však rozhodovať múdro, lebo obývačková stena s Vami pravdepodobne ostane dlho a je to veľmi nápadný kus nábytku – dalo by sa povedať, že až výkladná skriňa Vášho bytu, ktorú zaručene uvidia všetky Vaše návštevy. Na čo by ste teda pri jej výbere mali brať ohľad?

V prvom rade je dôležité, aby obývacia stena pasovala do Vášho bytu veľkosťou, preto najprv starostlivo odmerajte dĺžku Vašej steny a nakreslite si plán, ako chcete aby izba vyzerala. Do obývacích stien väčšinou patrí TV stolík, jedna alebo viacero skriniek na stenu, poličky a komody. Zamyslite sa nad tým, čo z toho naozaj potrebujete a využijete a či sa Vám to všetko pomestí do izby. Obývaciu stenu nemusíte nutne celú umiestňovať celú k jednej stene. Zostavu môžete rozmiestniť po celej obývacej izbe. Optimálna obývacia stena má dostatok miesta pre televízor aj pre jeho príslušenstvo. Pri jej výbere však počítajte aj s tým, že si v budúcnosti možno budete chcieť zakúpiť televízor s väčšou obrazovkou.

Famm_obyvacie_steny_Samba_b

Obývacia stena – Famm – Samba B biely lesk

Moderné aj lacné obývacie steny z drevotriesky môžu mať množstvo vzorov a farieb. Do domácností ladených do minimalistického či high-tech štýlu odporúčame lesklé obývacie steny s hladkým povrchom, ktoré pôsobia veľmi novodobo. Ich údržba je navyše veľmi jednoduchá – stačí ich utrieť vlhkou handričkou. Obývacie steny do malých bytov by mali mať svetlé farby ako sú biela či krémová, lebo tieto opticky zväčšujú priestor. Čierne obývacie steny pôsobia veľmi elegantne, predovšetkým ak si zvolíte obývacie steny s osvetlením. Farebné LED svetlo zvýrazní predmety, ktoré si vystavíte na poličkách alebo vo vitrínkach. Zároveň vytvorí pôsobivé nočné náladové osvetlenie. Obývacie steny so sklenými dvierkami sú veľmi praktickým riešením pre tých, ktorí nemajú radi zaprášené knižky.

Bez ohľadu na to, ktorú obývaciu stenu si vyberiete, myslite na to, že tam príbeh nekončí. Budete potrebovať aj farebne a štýlovo zladený konferenčný stolík, primeranej veľkosti. A Vaša obývacia stena by samozrejme mala ladiť aj so zvyškom nábytku. Myslite na to, že menej je niekedy viac a obývacia stena po strop nie je riešením pre každý byt. Trendom dnešných dní je odľahčovať priestor a nie ho zapratávať. Ak chcete, aby Vaša kompaktná obývacia stena pôsobila usporiadanejším dojmom, nepreplňujte zbytočne jej poličky a zopár ich nechajte poloprázdnych. Ak chcete vystavovať suveníry, vystavujte radšej niečo väčšie, ako sú napríklad vázy či ozdobné misy. Vaša nová obývačková stena bude pôsobiť vzdušnejšie a oceníte to aj pri utieraní prachu.

Obývacia stena – Tempo Kondela – Presli Kombino (s osvetlením)

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť