Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Ako si vybrať zrkadlo do kúpeľne?

Ako si vybrať zrkadlo do kúpeľne?

by blog.novynabytok.sk

Ak chcete niečo štýlové, moderné a praktické, nechajte sa inšpirovať nasledujúcim článkom a zrkadlami Juventa.

Zrkadlá sú nevyhnutné a zázračné doplnky, ktoré dokážu urobiť divy s malými aj veľkými miestnosťami. Okrem chodby alebo predsiene sa najčastejšie vyskytujú v kúpeľni. Je to logické, keďže sa v kúpeľni umývame, upravujeme aj obliekame.

Kúpeľňa - Juventa - Ravenna 1

Kúpeľňa – Juventa – Ravenna 1

Ideálne zrkadlo pre vás?

Aj keď sa vám môže zdať, že vybrať zrkadlo je jednoduché a kúpiť môžete to, čo vám prvé „padne do oka“, nie je to celkom pravda.  Skôr ako zájdete do obchodu a budete vyberať to pravé zrkadlo, mali by ste si ujasniť niekoľko základných vecí. Napríklad by ste mali vedieť, kde bude zrkadlo umiestnené, koľko voľného priestoru máte, ako bude rozmiestnené osvetlenie, aké budete mať kúpeľňové zariadenie a či máte dosť úložného priestoru. Ak máte malú kúpeľňu alebo vám chýbajú poličky či skrinky, asi skôr využijete zrkadlovú skrinku ako len samotné zrkadlo.

Kúpeľňa - Casarredo - SOPRANO

Kúpeľňa – Casarredo – SOPRANO

Ak chcete iba vymeniť staré zrkadlo za nové bez toho, aby ste prerábali alebo rekonštruovali kúpeľňu, zamyslite sa, čo vám na starom zrkadle vadilo. Zvážte, či by nebolo lepšie kúpiť väčšie, menšie zrkadlo alebo zrkadlo s osvetlením.

novynabytok_blog_banner_600x140_2016-04-27_4 as Smart Object-6

Možností je veľa

Zrkadlá dnes nájdete v najrôznejších prevedeniach, a tak sa v množstve modelov môžete cítiť trochu stratení. Samozrejme, najmä pokiaľ nemáte jasnú predstavu o tom, čo chcete. Najjednoduchším a dizajnovo najčistejším variantom sú zrkadlá bez rámu. Ak chcete niečo moderné, čo nebude extra pútať pozornosť, ide zrejme o najlepšiu voľbu. Ide prakticky len o zrkadlovú plochu, ktorá sa do steny zasadí alebo sa zavesí.

Tempo_Kondela_Olivia

Umývadlo – Tempo Kondela – Olivia

Ak chcete zrkadlo s rámom, myslite na to, že tieto modely sú o niečo masívnejšie a rám sa môže stať najvýraznejším prvkom v miestnosti. Výber rámov je v podstate nekonečný a určite sa dá nájsť taký, ktorý, ktorý perfektne zapadne do štýlu vašej kúpeľne.

Nájsť kúpeľňu snov!

V prípade, že potrebujete nejaký ten úložný priestor navyše, dobre vám padne zrkadlo s poličkou alebo zrkadlová skrinka. Polička je dobrá na uloženie najnevyhnutnejších kúpeľňových maličkostí, ktoré potrebujete mať po ruke, ako napríklad zubná kefka, pasta, holiaci strojček, hrebeň. Ak potrebujete miesta viac, alebo nechcete mať veci vyložené na poličke, môžete ich schovať do zrkadlovej skrinky.

Kúpeľňová skrinka na stenu - Juventa - Monza

Kúpeľňová skrinka na stenu – Juventa – Monza

Zrkadlá Juventa s osvetlením

Chceli by ste niečo výnimočné? Niečo, čo urobí z kúpeľne vaše najobľúbenejšie miesto v byte? Zrkadlá Juventa si zamilujete vďaka integrovanému osvetleniu a niektoré modely sú dokonca vybavené pohybovým senzorom.

Zrkadlo - Juventa - Zlata

Zrkadlo – Juventa – Zlata

Zrkadlá Juventa patria k modelom, ktoré sa hodia do modernej kúpeľne a nebudú narúšať priestor výraznými prvkami. Najlepšie na týchto zrkadlách je ale osvetlenie. Nemusíte sa tak báť, že by ste sa v zrkadle poriadne nevideli a nemusíte riešiť ďalšie osvetlenie zrkadla.

Zrkadlo - Juventa - SV

Zrkadlo – Juventa – SV

Skvelé sú najmä modely s pohybovým senzorom, takže svetlo sa rozsvieti, keď budete pri zrkadle. Bonusom sú aj poličky, na ktoré si môžete uložiť zopár nevyhnutných maličkostí.  Zrkadlá sú určené do kúpeľne, takže sú odolné proti vlhkosti a majú antibakteriálnu úpravu na báze striebra.

Aké zrkadlo máte v kúpeľni vy? Páčia sa vám zrkadlá Juventa s LED osvetlením?

Čítajte tiež: Ako si vybrať správne osvetlenie do kúpeľne?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť