Home Ako sa starať o nábytok Ako si správne vybrať jedálenský set?

Ako si správne vybrať jedálenský set?

by blog.novynabytok.sk

Pri jedálenskom stole sa schádzame s rodinou a priateľmi, spoločne sa najeme, aj si vypijeme. V kuchyni, v jedálni, v obývačke či na letnej terase – stôl plní svoju funkciu ako centrum spoločenského diania počas raňajok, obeda či večere.

Jedálenský stôl - Signal - Loras

Jedálenský stôl – Signal – Loras a Jedálenská stolička – Tempo Kondela – Cinkla New 

Stôl v jedálni je však využívaný jednotlivými členmi rodiny aj samostatne. Môžete si k nemu sadnúť s notebookom či s tabletom a vaše školopovinné dieťa si pri ňom môže písať domáce úlohy. Ako teda vybrať ten správny?

Jedáleň - BRW - Kaspian 4

Jedáleň – BRW – Kaspian 4

Zvolajte rodinnú poradu

Jedálenský stôl a stoličky patria medzi kúsky nábytku, ktoré by mali rozhodne odsúhlasiť všetci členovia rodiny. Niekedy to býva naozaj ťažká úloha, pretože nájsť vyhovujúce stoličky k jedálenskému stolu si vyžaduje veľa času. Praktickým riešením sú v tomto prípade vopred zostavené jedálenské sety. Máte pri nich istotu, že stôl a stoličky spolu budú stopercentne ladiť.

Jedáleň - Bog Fran - Gray

Jedáleň – Bog Fran – Gray

Praktický jedálenský set

Hotové zostavy nábytku určeného na stolovanie sú praktickou voľbou pre malé aj veľké domácnosti. Ak vám to priestory umožňujú, kúpte si rodinný jedálenský set s o niečo väčším stolom. Ak má rodina štyroch členov, kúpte si väčší jedálenský set pre 6 osôb. Počas každodenného stolovania oceníte priestor navyše – na váš stôl sa zmestí aj váza s kvetmi alebo misa s ovocím. A v prípade, že príde na obed alebo večeru návšteva, budete ju mať kam usadiť.

Objaviť kuchynské inšpirácie

Alternatívou ku klasickému sedeniu je jedálenský set s lavičkou namiesto stoličiek. Lacný jedálenský set s rohovou lavicou šetrí miesto v kuchyni, ale tiež vašu peňaženku. Hodí sa aj do veľmi malej panelákovej kuchyne.

Jedálenský set WIP - Bond

Jedálenský set WIP – Bond

Variácie podľa vášho vkusu

Variabilné jedálenské sety s možnosťou vyskladať jedáleň obsahujú okrem jedálenského stola a stoličiek aj ďalšie kusy nábytku, ktoré sú ladené do rovnakého dizajnu.

Jedáleň - BRW - Fini 1

Jedáleň – BRW – Fini 1

Ak si chcete zariadiť jedáleň v jednotnom štýle, rozšírené jedálenské sety vám značne zjednodušia prácu. Do miestnosti si podľa vlastného uváženia môžete pridať zladenú komodu, vitrínu, policovú skriňu, regál či zrkadlo. Ak neviete, čo by sa do jedálne najviac hodilo, poraďte sa s bytovým architektom, ktorý vám zároveň navrhne tie najvhodnejšie doplnky na zútulnenie jedálne.

vyžite náš veľký výpredaj skladu a nakúpte extra výhodne

Materiály a starostlivosť

Ako sa majú správne udržiavať jedálenské sety? Rozhodujúci je materiál, z ktorého sú vyrobené. Ak ste si na každodenné stolovanie vybrali jedálenský stôl v kombinácii kov a sklo, počítajte s tým, že na doske stola bude vidno nečistoty. Tento problém sa dá vyriešiť tým, že pri stolovaní použijete pekné farebne zladené prestieranie.

Jedálenský stôl - Halmar - Maestro

Jedálenský stôl – Halmar – Maestro

Kvalitné jedálenské sety v kombinácii drevotrieska + kov alebo drevotrieska + látkové čalúnenie sú menej náročné na údržbu. Povrch stola stačí pretrieť vlhkou handričkou a čalúnenie v pravidelných intervaloch povysávať vysávačom.

Jedálenský set - Tempo Kondela - Castle

Jedálenský set – Tempo Kondela – Castle

Jedálenské sety z masívu sú pevné a ekologicky nezávadné. Hrozí im však poškriabanie či zafarbenie vyliatymi nápojmi či odtlačkami pohárov. Vhodné prestieranie a obrus vám pomôže ochrániť drevený jedálenský set pred predčasným zničením.

Jedáleň - Tempo Kondela - Kora

Jedáleň – Tempo Kondela – Kora

Čítajte tiež: Zima v znamení vintage: doplnky, ktoré pohladia dušu!

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť