Home Kuchyňa a Jedáleň inšpirácie Ako si vybrať najvhodnejšiu kuchyňu?

Ako si vybrať najvhodnejšiu kuchyňu?

by blog.novynabytok.sk

V kuchyni trávime čas každý deň. Kuchyne sú miestom kde sa varí a často i konzumuje jedlo. Ich výber je preto zodpovedným rozhodnutím, na ktorom by sa mala podieľať celá rodina. Základom pri výbere kuchyne je vedieť, čo chceme a koľko máme na to priestoru. Potrebujeme viac miesta na riady alebo na potraviny? Bude v kuchyni aj jedálenský stôl so stoličkami, alebo máme na tieto účely inú miestnosť? Chcete do kuchyne umiestniť barový pult? Máte v novom byte dokončenú podlahu, stenu, prípojku vody, elektriny a plynu? Umiestnenie rozvodov spravidla dosť obmedzí náš výber kuchyne. Nie všetky hotové kuchynské zostavy nám pravdepodobne budú úplne pasovať. Podľa čoho si vyberieme najvhodnejšiu kuchynskú linku?

Výstřižek

Kuchyňa – BRW – Junona line

Okrem vhodných rozmerov musíme myslieť predovšetkým na to, aby sa nová kuchynská linka páčila nám aj zvyšku rodiny. Mala by ladiť s celkovým štýlom, v ktorom je zariadený Váš byt či dom. Pri výbere farebného prevedenia zohľadňujte materiál, ale aj farbu a dizajn obkladov (kachličiek) a podlahovej krytiny. Svetlé kuchyne s leskom sa výborne hodia do malých miestností. Tmavé kuchyne (napríklad hnedé, z imitácie dreva) zútulnia väčší priestor a pôsobia domáckejšie. Kuchyne z dreveného masívu sú pekné, avšak menej praktické ako kuchyne z laminátu, ktorý nemení svoj tvar a lepšie odoláva vlhkosti, vysokým teplotám a parám. Lacné kuchyne z laminátu Vás taktiež vyjdú menej ako drevené kuchyne.

Kuchyňa - Famm - Mondi III 240 cm

Kuchyňa – Famm – Mondi III 240 cm

Pri výbere kuchynských skriniek myslite na to, že sa do nich musia zmestiť všetky Vaše riady a ďalšie veci, ktoré skladujete v kuchyni. Kuchynské skrinky by mali byť umiestnené tak, aby ste k nim mali jednoduchý prístup. Priestor medzi hornou skrinkou a sporákom by mal byť aspoň pol metra. Dvierka kuchynských skriniek, ktoré otvárame najčastejšie, by mali mať šírku aspoň 18 mm a pohodlné úchytky. Pozor však na ostré hrany, ak máte malé deti. V takom prípade by ste mali zásuvky a dvierka opatriť poistkami. Kuchyne so sklenenými dvierkami sa hodia do romantickejšie ladených interiérov. Kladú však aj vyššie nároky na Vašu poriadkumilovnosť – dovnútra je totiž vidieť a Vy určite nechcete mať na očiach neporiadok v skrinkách.

Kuchyňa – Casarredo – Moreno II 240 cm (picard)

Zanedbať by ste nemali ani výber kuchynského príslušenstva. Kuchynský drez z nerezu s odkladacím priestorom na umytý riad je praktický a odolný. Veľmi praktickým riešením pre veľké moderné kuchyne je nerezový dvojdrez, ktorý Vám zjednoduší umývanie riadov. Lacné pracovné dosky z laminátu sú ľahké a dostanete ich v mnohých farebných prevedeniach. Kamenné pracovné dosky sú finančne náročnejšie, ale aj oveľa odolnejšie. Nezabudnite si do zásuviek dokúpiť aj praktické príborníky a organizéry, ktoré Vám pomôžu udržať v kuchynských skrinkách poriadok.

Kuchyňa – BRW NIKA 260 standard

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť