Home Detská izba inšpirácie Skrine: vyberte si tú pravú a všetko bude mať svoje miesto

Skrine: vyberte si tú pravú a všetko bude mať svoje miesto

by blog.novynabytok.sk

Bez poriadnej skrine si našu domácnosť už ani nevieme predstaviť. Veď kam by sme napchali všetky naše veci? Skriňa s policami poskytne priestor na oblečenie, hračky, knihy a tisíce drobností, bez ktorých sa nezaobíde žiaden byt či dom. Pri výbere skrine by sme sa však mali riadiť niekoľkými rozumnými pravidlami, aby sa nestalo, že si domov prinesieme kus nábytku, ktorý nám bude len zavadzať.

Šatníková skriňa – Famm – Boston

V prvom rade si odmerajte priestor, do ktorého by sa mala zmestiť vaša nová, praktická skriňa. Zaujímať by Vás mala nielen výška, ale aj hĺbka skrine. Ideálna skriňa na oblečenie by mala byť hlboká cca 50-70 cm. Policové skrine s kombináciou políc a tyče na ramienka sú vhodné na skladovanie každodenného oblečenia, no pre sezónne oblečenie ako sú plesové šaty či kabáty sa viac hodí väčšia šatníková skriňa, ktorá má výšku aspoň 150 cm, aby sa Vám oblečenie nekrčilo. Šatníkové skrine so zrkadlom Vám poskytnú množstvo úložného priestoru vo vnútri, a navyše krásne opticky zväčšia priestor v izbe. Elegantné skrine s posuvnými dverami zjednodušia otváranie a zatváranie. 

Ak chcete v skrini okrem oblečenie skladovať aj iné veci, kombinácia poličiek a zásuviek bude pre Vás to pravé. Kombinovaná skrine sú veľmi obľúbené, nakoľko vedia pojať všetko možné: od lyží, cez tričká, posteľnú bielizeň až po ponožky. Na trhu tiež existuje množstvo vnútorných organizérov priestoru do skríň, vďaka ktorým môžete mať vo Vašich veciach mať ešte väčší poriadok.

Šatníková skriňa - Tempo Kondela - Slot 400825

Šatníková skriňa – Tempo Kondela – Slot 400825

Veľké priestory znesú optické zmenšenie, ktoré dosiahnete použitím tmavých farieb a malé priestory si spravidla pýtajú svetlé skrine (biele, krémové, farby svetlého dreva). Mladí ľudia uprednostňujú lacné skrine do študentskej izby, ktoré môžu byť vyhotovené aj z drevotriesky. Ich výhodou je, že sú ľahké a dostupné v mnohých farebných prevedeniach. Starostlivosť o skrine z drevotriesky je veľmi jednoduchá: stačí z nich utrieť prach navlhčenou handričkou.

Šatníková skriňa – Tempo Kondela – Royal – S3D

Drevotriesková sektorová skriňa veselej farby výborne zapadne do detskej izby. Nezabúdajte na to, že skrine pre deti by v ideálnom prípade nemali mať ostré hrany, aby si Vaše dieťa neublížilo. Do tradičnej spálne odporúčame drevené skrine z masívu, ktoré vyzerajú štýlovo a majú jedinečnú kresbu dreva. Či už si zvolíte vysokú drevenú šatníkovú skriňu takmer až po strop alebo menší elegantnejší kúsok, s drevom neurobíte krok vedľa. Luxusná skriňa z prírodného materiálu Vám dlho vydrží a s jej povrchovou úpravou sa môžete náležite vyhrať. Drevo navyše príjemne vonia.

Do niektorých priestorov sa tradičná veľká skriňa nevojde. Čo v prípade, že chcete využiť úzky priestor v byte alebo prázdny roh v miestnosti? Úzka a vysoká šatníková skriňa či policová skriňa tento problém hravo vyrieši. Pri jej výbere však berte do úvahy to, že steny a podlaha nie sú vždy 100% rovné a preto si nechajte zopár cm priestoru navyše. To isté platí aj pre rohové skrine, ktoré prakticky zaplnia inak nevyužívaný roh. Nezabúdajte na to, že vyšší nábytok má horšiu stabilitu a myslite tiež na to, že by ste mali mať pohodlný prístup aj k horným policiam.

Šatníková skriňa - BRW - SEVILLA - SEVILLA szafa

Šatníková skriňa – BRW – SEVILLA – SEVILLA szafa

2

Šatníková skriňa – Casarredo – Venecia – Casa-039

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť