Home Predsieň inšpirácie Ako zariadiť predsieň prakticky a štýlovo

Ako zariadiť predsieň prakticky a štýlovo

by Martin

Predsieň je akousi vstupnou bránou do bytu alebo domu a práve ona má možnosť spraviť dobrý prvý dojem na vašich hostí. Okrem toho by mala byť aj praktická keďže slúži predovšetkým na odkladanie kabátov, topánok a rôznych doplnkov.

Nábytok do predsiene

Obchody s nábytkom ponúkajú nielen samostatné kusy nábytku ale tiež zostavy. Predsieň si tak môžete vyskladať z nábytku presne podľa vašich potrieb a predstáv.  Chýbať nesmie priestor na odkladanie búnd, kabátov, čiapok, šálov a topánok.  Uvažovať by ste mali skôr prakticky, pretože predsieň denne využívajú všetci členovia  domácnosti.

Každý potrebuje mať priestor na odloženie svojich vecí a počítať treba aj s návštevami. Súčasťou  predsiene môže byť vešiakový panel alebo úzka šatníková skriňa. Menšie doplnky potom môžete odkladať na poličke v skrini alebo si namontovať samostatnú poličku nad vešiakový panel.  Niekomu postačí na botník s dvoma poličkami, ktorý môže slúžiť aj ako lavica, niekto potrebuje priestrannejší vyklápací botník alebo komodu.

Výhodou zostavy nábytku je, že máte všetok nábytok v jednom štýle a farebnom prevedení. Obvykle ale nie je problém dokúpiť si ďalšie kusy nábytku z  rovnakej modelovej rady, alebo si nakúpiť jednotlivé kusy samostatne. Predsieň tak bude pôsobiť kompaktne a môže byť aj v harmónií s nábytkom v obývačke a pod.

Šatníkové skrine do predsiene

Predsieň sa dá vyriešiť aj šatníkovou skriňou, buď samostatne stojacou alebo vstavanouŠatníkové skrine majú spravidla vo vnútri tyč, aby ste mohli kabáty vešať do skrine na vešiakoch. Často sú vybavené aj jednou policou, ktorá sa dá využiť na uloženie doplnkov. Vnútorné organizéry alebo ďalšie poličky vám umožnia odkladať do skrine aj topánky.

Ak sa rozhodnete pre vstavanú skriňu, ktoré sa vyrábajú na mieru budete mať istotu, že do vašej predsiene perfekte sadne. Okrem toho poskytuje aj flexibilitu usporiadania vnútorného  priestoru. Okrem tyče môže mať aj police a priestor na rôzne organizéry. Okrem toho sú dvere posuvné a tak nepotrebujete mať toľko priestoru ako pri klasickom otváraní dvier.

Doplnky do predsiene

Zanedbávať by ste nemali ani doplnky ako sú zrkadlá alebo vhodné osvetlenie. Pred odchodom z domu sa väčšina z nás ešte pozrie do zrkadla alebo sa pred ním upraví. Ak máte skriňu so zrkadlom na dverách máte o problém menej. V opačnom prípade je vhodné doplniť predsieň aj o zrkadlo. Okrem praktickej funkcie dokáže priestor opticky zväčšiť. Či už veľké alebo malé,  zrkadlo by určite chýbať nemalo.

Osvetlenie v predsieni je podstatné vec, pretože je to prvé svetlo, ktoré zasvietite keď vojdete dnu.  Stropné alebo nástenné svetlo by malo osvetliť celú predsieň, prípadne chodbu. Ak sa vám hlavné osvetlenie zdá nedostatočné, môžete ho doplniť napríklad bodovými svetlami alebo svetlom nad zrkadlom.

Máte v predsieni vstavanú skriňu, alebo ste si ju zariadili z viacerých kusov nábytku?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť