Home Rady pri výbere nábytku Spálne – ako si zjednodušiť ich zariaďovanie?

Spálne – ako si zjednodušiť ich zariaďovanie?

by blog.novynabytok.sk
Spálňa - BRW - Orient 1

 

Zariadenie spálne v novom dome alebo po rekonštrukcii bytu je vec, ktorá mnohým nedá spávať. Ako ju zariadiť čo najlepšie? Akú posteľ vybrať, ktoré farby sa budú najviac hodiť a ako zladiť skrine s komodami a nočnými stolíkmi? Spálňové zostavy Vám pomôžu tento problém vyriešiť. Čo obsahujú sektorové spálne a prečo by ste si ich mali kúpiť?

Ak sa neorientujete v nábytkových trendoch, neviete rozoznať borovicu od duba a celkovo nemáte trpezlivosť na študovanie nábytku, vyberte si niektorú z vopred namixovaných zostáv spálňového nábytku. Hotové zostavy spálňového nábytku sú farebne a tvarovo zladené a preto sa nemusíte trápiť s výberom vhodných kúskov – urobil to za Vás výrobca. V prípade, že by ste predsa len chceli do toho trochu „kafrať“, sektorový nábytok s možnosťou vyskladať spálňu podľa vlastných predstáv bude pre Vás tá lepšia možnosť. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek možnosť, nezabudnite vopred odmerať Vašu izbu a nakresliť si plánik, aby sa Vám do nej zmestilo všetko, čo chcete.

Čo sa týka farebnosti, nábytok do malej spálne by mal byť svetlejší. Biela či krémová farba alebo svetlé drevo opticky zväčšia priestor. Pomôcť môžu aj šatníkové skrine so zrkadlami na dvierkach. Ak máte naopak k dispozícii veľkorysý priestor a potrebujete ho trošku zmenšiť a zútulniť, siahnite po spálňovej zostave tmavších, zemitých odtieňov. Moderné spálne znesú aj čiernu alebo spálňové zostavy žiarivej farby. Nezabudnite prispôsobiť výberu nábytku aj výber doplnkov: koberce, lampy a dekorácie by mali spolu s nábytkom vytvárať harmonický celok.

Spálňa - Famm - Life

Spálňa – Famm – Life

Kvalitný sektorový nábytok spravidla obsahuje aspoň tri diely, z ktorých si môžete Vašu vysnenú spálňu vyskladať. Patria medzi ne jednolôžkové alebo manželské postele, šatníkové skrine, poličky, komody, stoličky a nočné stolíky. Bývajú vyhotovené z rovnakého materiálu a preto si dobre rozmyslite, čo Vám vyhovuje najviac. Lacné spálne z imitácie dreva (drevotriesky) sú ľahké, jednoducho sa montujú a ich údržba je nenáročná. Stačí, ak z nich utriete prach vlhkou handričkou.

Drevené spálne pre náročných, vyrobené z kvalitného dreveného masívu, sú výbornou investíciou pre tých, ktorí uprednostňujú spálne z prírodných materiálov a chcú mať doma kúsok nádherne voňavého lesa. Sektorové spálne s čalúnenou posteľou dodajú Vašej izbe ešte väčšiu útulnosť. O takúto posteľ sa však treba aj náležite starať a pravidelne ju zbavovať prachu vysávaním. Ak Vám nestačí úložný priestor, ktorý poskytuje veľká šatníková skriňa, zvoľte si spálňovú zostavu, ktorá bude obsahovať posteľ s úložným priestorom. Do tohto priestoru môžete odložiť posteľnú bielizeň alebo sezónne oblečenie a ďalšie veci, ktoré by Vám inde zaberali miesto.

Spálňa – BRW – Orient 1

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť