Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Vyrobte si snehuliaka, ktorý sa nikdy neroztopí!

Vyrobte si snehuliaka, ktorý sa nikdy neroztopí!

by Anita

Stavanie snehuliaka je obľúbená zimná zábava pre deti aj dospelých. Lenže snehu býva čím ďalej tým menej a zimná zábava vonku nie je vždy možná. Snehuliak sa dá vyrobiť z rôznych iných materiálov a navyše môže skrášľovať vašu domácnosť. Dekorácie sú dôležitou súčasťou domácnosti, pretože ju robia útulnejšou a krajšou. Poradíme vám, ako si vyrobiť zimnú dekoráciu – snehuliaka!

Vytvorte si rozkošného snehuliačika

Vlastnoručne vyrobený snehuliak

Snehuliaka môžete vyrobiť aj spoločne s deťmi a vyzdobiť si obývačku alebo detskú izbu. Vlastnoručne vyrobené veci sú ale cenným darčekom hlavne pre vašich blízkych. Rodiča alebo starí rodičia budú určite nadšení, ak im vnúča alebo dieťa venuje darček, ktorý samo vyrobí. Nejde pritom o nič náročné  – ani časovo, ani finančne a dokonca ani pokiaľ ide o zručnosti. Vyrobiť originálnu zimnú dekoráciu zvládne naozaj každý.

Originálna dekorácia, ktorú môže mať každý

Snehuliak z ponožky

Vyrobiť ponožkového snehuliaka je naozaj jednoduché a môžete pritom naplno využiť svoju fantáziu. Predtým, ako sa pustíte do práce pripravte si ponožku, špagát, nožnice, ryžu, sekundové lepidlo, gombíky, kúsky látky, špendlíky s farebnými hlavičkami a čokoľvek, čo sa dá využiť na ozdobenie snehuliaka. Je úplne na vás z čoho vyrobíte oči, nos a ústa, či dáte snehuliakovi aj čiapku a šál alebo dokonca kabátik. Postup a inšpiráciu nájdete vo videu.

Využite kovové vrchnáky z fliaš

Vyhadzujete vrchnáky zo sklenených fliaš od piva alebo iných nápojov do koša? Využite ich ako vianočnú ozdobu v podobe snehuliaka, ktorého môžete zavesiť aj na stromček. Potrebovať budete samozrejme vrchnáky, akrylovú farbu, štetec, taviacu pištoľ alebo lepidlo, stužky, špagát,  korálky, gombíky a trblietky na zdobenie.  Bielu akrylovú farbu budete nanášať štetcom na kovový vrchnák a odporúča sa naniesť 2 vrstvy pre lepšie krytie. Pokiaľ chcete použiť trblietky, nasypte ich na farbu kým je ešte vlhká. Ako vyrobiť takéhoto snehuliaka si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Trblietavý snehuliak z papiera

Krásna trblietavá dekorácia sa dá vyrobiť aj z papiera. Stačí vám biely penový papier, červený kartón, nožnice, trblietky, lepidlo, ceruzka, stužka a štetec. Najskôr si na obyčajný alebo tvrdý papier nakreslite tvar snehuliaka, aby ste mali šablónu a mohli ho obkresliť na penový papier. Snehuliaka potrite lepidlom, zasypte trblietkami, a keď lepidlo uschne môžete ho vystrihnúť. Z červeného kartónu potom vyrobíte klobúk, ktorý môže byť taktiež trblietavý. Koniec koncov, postup si môžete pozrieť v tomto videu.

Dekorácia aj darčekové balenie  

Sklenené fľaše od džemu, zaváranín a podobne má doma každý. Stačí nájsť 3 rovnaké a podľa možnosti nižšie. Zima je ideálne obdobie na horúcu čokoládu, takže do jednej fľaše môžete dať kakao alebo čokoládu, do druhej marshmallow a do tretej mentolové vianočné cukríky. Potrebovať budete teda poháre, farby na sklo, taviacu pištoľ alebo lepidlo, nožnice, stuhu. Do fľašiek samozrejme nemusíte dávať len ingrediencie na prípravu horúcej čokolády. Vhodné sú sladkosti alebo drobné darčeky, resp. čokoľvek, čo sa vám do fľaše zmestí a obdarovanému urobí radosť.  Ako na to uvidíte vo videu.

Ktorého snehuliaka si doma vyrobíte vy? Skúšali ste už vytvoriť podobné dekorácie?

Máte chuť vyrobiť si dekoráciu z krabice od pizze?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť