Home Detská izba inšpirácie Stoličky a kreslá – domáce pohodlie nadovšetko

Stoličky a kreslá – domáce pohodlie nadovšetko

by blog.novynabytok.sk

Stoličky a kreslá majú svoje miesto v obývačke, v jedálni, v kuchyni, v pracovni aj v detskej izbe. Ich výber je veľmi dôležitý, nakoľko popri svojej očividnej funkcii (pohodlne usadiť Vás a Vašich hostí) dopĺňajú celkový vzhľad Vášho bytu či domu. Keď kupujete nové stoličky, kreslá, taburetky či lavičky, mali by ste brať ohľad na ich tvar, štýl, farbu, materiál, pevnosť a ergonómiu. Najdôležitejším faktorom je však účel, na ktorý ich budete používať.

Kreslo s taburetkou - Tempo Kondela - Astrid rose 18

Kreslo s taburetkou – Tempo Kondela – Astrid rose 18

Jedálenské stoličky

Jedálenské stoličky by predovšetkým mali ladiť s jedálenským stolom a celkovým dizajnom nábytku v miestnosti. Ak si nie ste istí, či dokážete vybrať stoličky, ktoré sa budú hodiť, dokonale zladený jedálenský set stoličiek a stola bude pre Vás jednoduchým riešením. Jedálenské stoličky do malej kuchyne môže nahradiť aj kuchynská rohová lavička.

 Tempo_Kondela_Jedalensky_set_Leslie

Jedálenský set – Tempo Kondela – Leslie

Kancelárske kreslá

Ak neviete, či si máte do pracovne zvoliť stoličku alebo kúpiť nové kancelárske kreslo, zamyslite sa nad tým, ako zvyčajne pracujete. Ak veľa pracujete s počítačom a píšete, bude pre Vás vhodnejšia kvalitná kancelárska stolička s podrúčkami a bedrovou oporou. Kancelárske kreslo s vysokou opierkou a kolieskami sa bude viac hodiť tým, ktorých práca si vyžaduje veľa komunikácie s inými ľuďmi či telefonovania. Čím viac ovládacích prvkov má Vaša stolička na každodenné sedenie, tým lepšie pre Vás a Vašu chrbticu. Ak si do kancelárie vyberáte konferenčné kreslá na príležitostné sedenie, myslite na to, že aj Vaši hostia si zaslúžia sedieť pohodlne. Stavte na svieže a moderné čalúnené kreslá. Na príležitostné sedenie počas väčších stretnutí môžete využiť aj stohovateľné lacné konferenčné stoličky.

 

 

Halmar_algos

Kancelárske kreslo – Halmar – Algos

Detské stoličky

Detské stoličky by mali byť prispôsobené veku a výške dieťaťa, ktorého chrbtica sa ešte stále vyvíja. Chrbtová opierka detskej stoličky by mala končiť tam, kde má dieťa dolný okraj lopatiek – umožní to uvoľnenú polohu pre hornú časť tela a posilní dynamické sedenie. Dodatočnú oporu poskytnú dostatočne široké lakťové opierky. Nakoľko deti rýchlo rastú, výborným riešením bude pre ne lacná detská stolička s nastaviteľnou chrbtovou opierkou a výškou sedu, ktorá bude rásť spolu s nimi.

 Signal_BARNI

Detská stolička – Signal – Barni

Relaxačné kreslá

Relaxačné kreslá do obývačky by mali byť predovšetkým dostatočne pohodlné. Keď si do takého kresla sadnete, poviete si, že by ste v ňom vedeli aj zaspať. Na tento účel sa obzvlášť dobre hodia mäkké kreslá s látkovým čalúnením a hojdacie kreslá. Pohodlný ušiak s vysokou opierkou a taburetkou pod nohy Vám pomôže vyčarovať v obývačke útulný kútik na čítanie a popíjanie čaju. Pri výbere kresla nezabúdajte na to, že by malo mať nosnosť primeranú Vašej hmotnosti.

tempo_kondela_artus_2_kreslo_bezova

Relaxačné kreslo – Tempo Kondela – Artuš 2 – béžová

Taburetky a sedacie vaky

Ak máte obývačku zariadenú v netradičnom modernom štýle a chcete ju ozvláštniť niečim, čo nie tak úplne bežné, zaobstarajte si veľké taburetky, ktoré vyniknú ako doplnok k sedacej súprave, ale aj samostatne ako doplnkové sedenie. Ak sa Vám viac pozdáva neformálne sedenie, sedací vak z ekokože bude pre Vás to pravé.

WIP_VERIN_obyvacia_stena_3_sliwa_wallis_czarny_polysk

Obývacia izba – WIP – Verin 3 M4

vkusna taburetka

Vkusná taburetka do vašej obývačky – Tempo Kondela – Monako sivá

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť

2 komentáre

eva 17. marca 2016 - 8:10

dobry den zhana nieco priatelnu cenu jednolozko s uloznym pristorom bez matracu rozmer90x195 s rostom alebo rozkladacie kreslo do nensej izby a uloznym priestorom za rozumnu cenu na pohdlnie spanie na noc acez den by sa dalo zlozit dakujem nachajova

blog.novynabytok.sk 13. apríla 2016 - 9:36

Dobrý deň.
K tomuto netypickému rozmeru 90×195 by som Vám poradila vybrať si posteľ, pri ktorých Vám vieme vyrobiť rozmer na mieru, taktiež si k nej môžete dať vyrobiť úložný priestor. Cenu takejto postele Vám prezistíme, stačí nás kontaktovať na našom online chate, ktorý nájdete na našej stránke http://www.novynabytok.sk Postele nájdete tu: https://www.novynabytok.sk/search/results?keyword=styler+postel+jednol%F4%9Ekov%E1&typed=styler+postel+jednol%C3%B4%C5%BEkov%C3%A1&page=1
Alebo si môžete zakúpiť takéto kreslo, ktoré je rozkladacie, s úložným priestorom a navyše veľmi štýlove, plocha spania je v toto prípade 198 x 86 cm, nájdete ho tu : https://www.novynabytok.sk/kreslo-casarredo-rito-27-madryt-195-mob-4249-765423 . No ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí v ponuke máme aj iné kreslá, pokojne si ich prezrite, nech sa páči: https://www.novynabytok.sk/sedacky-153/kresla-67469/rozkladacie-68880/s-uloznym-priestorom-68904/ 🙂

Comments are closed.