Home Kuchyňa a Jedáleň inšpirácie Láka vás bývanie v talianskom štýle? Taliansky nábytok nie je nutnosťou

Láka vás bývanie v talianskom štýle? Taliansky nábytok nie je nutnosťou

by blog.novynabytok.sk

Ak túžite po domácnosti, ktorá bude v sebe kombinovať funkčnosť a eleganciu zároveň, taliansky dizajn vás, nepochybne, očarí. Taliani totiž nie sú známi len svojím horúcim temperamentom či skvelým jedlom, ale aj vycibreným vkusom. Mnoho ľudí si však myslí, že honosný taliansky štýl dokáže do domácnosti vniesť len často nákladný taliansky nábytok. Niekedy však stačí len trocha inšpirácie, vkusu a zopár našich rád.

dining-room-469298_640Zamerajte sa na jedáleň

Je všeobecne známe, že Taliani sú veľkí gurmáni a kvelí kuchári, ktorí si vytvárajú silné rodinné väzby. Láska Talianov k jedlu i rodine sa, prirodzene, výrazne odzrkadľuje aj v ich interiéroch. Tou najdôležitejšou miestnosťou talianskych interiérov je totiž práve jedáleň, v ktorej spoločne stolujú a predvádzajú svoje kulinárske umenie. Ak teda túžite po interiéri s nádychom Talianska, svoju pozornosť sústreďte najmä na zariadenie jedálne.SONY DSC

V nej by nemal chýbať veľký jedálenský stôl, navôkol ktorého bude dostatok stoličiek i miesta. Vhodné osvetlenie miestností je pre Talianov taktiež veľmi dôležité, preto si treba dať záležať aj na výbere toho správneho svietidla do jedálne. Honosný luster zavesený priamo nad jedálenským stolom je tým najlepším riešením.

Otvorené vzdušné priestory

Otvorené priestory, napríklad v podobe kuchyne spojenej s obývačkou, ktoré sú vymaľované v svetlých odtieňoch béžovej či bielej farby, sú taktiež charakteristické pre taliansky štýl bývania. Ak k tomu pridáte vysoké stropy a veľké presklené okná, ktoré do interiérov vpúšťajú kopec svetla, ste opäť o krok bližšie k detailnejšej predstave o talianskom interiérovom dizajne. Taliani jednoducho milujú priestor, voľnosť a svetlo.

picture-frame-427233_640Nábytok by mal mať krivky

Minimalistický nábytok s ostrými hranami by ste vo väčšine typických talianskych interiérov hľadali márne. Taliansky nábytok má svoje špecifické oblé krivky a tiež bohaté zdobenie, ktoré dokáže aj tomu najobyčajnejšiemu kúsku nábytku dodať neobyčajné čaro.

Ak však nemáte v obľube podobné dekorácie nábytku, pokojne môžete stiahnuť po doplnkoch, akými sú napríklad obrazové rámy či honosne zdobené zrkadlá. Aj tie sú častým prvkom v talianskych interiéroch.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť