Home Rôzne štýly a dizajny Slováci majú záujem o luxusný nábytok, ale aj jeho napodobeniny

Slováci majú záujem o luxusný nábytok, ale aj jeho napodobeniny

by blog.novynabytok.sk

Kožené sedačky, krištáľový luster, hrubé zlaté či strieborné rámy zrkadiel a obrazov, masívny nábytok, zdobené čalúnené stoličky a množstvo prepracovaných detailov navôkol v nás evokuje symbol luxusu, ktorý by každý túžil mať vo svojej obývačke. To, čo sa v interiérovom dizajne považovalo za luxusné v minulosti, sa za prepych považuje i dnes. Samozrejme, pokiaľ si odmyslíme imitácie, ktoré mnohí považujú za výhodnú alternatívu nedosiahnuteľného luxusu.

Slováci si pri kúpe nábytku nevolia „zlatú strednú cestu“

Každý z nás, nepochybne, túži po krásnom útulnom interiéri, v ktorom sa všetci budú cítiť pohodlne a výnimočne zároveň. Ten, kto si môže dovoliť luxusný nábytok, so zariaďovaním nemá poväčšine problém. Nielen že si môže kúpiť kvalitné krásne kúsky nábytku, ale zároveň si môže dovoliť aj rady interiérového dizajnéra, ktorý presne vie, čo sa kam hodí, aby všetko vyzeralo tip-top.

pyka_chesterfield

Odborníci z oblasti interiérového dizajnu sa zhodujú v názoroch, že ľudia, ktorí nemajú peniaze na rozhadzovanie, často volia cestu čo najlacnejších napodobenín. Lacný nábytok s odkopírovaným dizajnom luxusného nábytku však nemá dlhú životnosť a investícia doň sa s odstupom času nemusí vôbec oplatiť. Kým totiž kvalitný luxusný nábytok vám vydrží dlhé roky, lacná napodobenina vypovedá svoju službu za ten čas aj niekoľkokrát. Jednorazová vyššia investícia do kvalitného nábytku sa teda oplatí z dlhodobého hľadiska oveľa viac.

Nechajte si poradiť

Zainvestovať do odborných rád interiérového dizajnéra môže byť správnym krokom nielen pre majetnejších, ale pre všetkých. Interiérový dizajnér má totiž prehľad nielen v tom, čo je in a čo sa kde hodí, ale aj v tom, čo sa oplatí a čo už, naopak, nie. Ideálnym spôsobom, ako si dopriať luxusnejšie kúsky za lepšie ceny, je tiež počkať si na výpredaj. Môže to znieť ako úplné klišé, ale je oveľa lepšie dopriať si kvalitu za výpredajovú cenu ako lacný nábytok kedykoľvek. Čakať sa oplatí.

CASA_LUCCY_260_ZLATAČo najmenej plastu

Akýmsi symbolom nekvalitného nábytku sa stalo nadmerné používanie plastu. Plastové nožičky, vešiaky, úchytky, na tom všetkom sa výrobcovia nábytku snažia ušetriť. Aby prekryli lacný materiál, často plastové kúsky nastriekajú tak, aby pôsobili ako hliníkové či nerezové. Nenechajte sa oklamať a zaujímajte sa, z čoho je vyrobený nábytok i jeho súčasti. Čím viac sa budete pýtať, tým väčšiu istotu budete mať. Naopak, kvalitné kovové úchytky, špičkové materiály, nadčasový dizajn, ako aj funkčnosť nábytku sú predzvesťou vysokej kvality.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť