Home Rady pri výbere nábytku 7 tipov na vianočné darčeky pre deti.

7 tipov na vianočné darčeky pre deti.

by Martin

Vianoce sú vraj najkrajšie sviatky v roku. Deti s tým určite súhlasia, pretože čo by bol december bez netrpezlivého očakávania darčekov pod vyzdobeným stromčekom? Ak vás trápi, čo tento rok deťom venovať, mrknite sa, ako svojím milým vylepšiť izbičku. Ratolesti tým potešíte na výrazne dlhšiu dobu než napríklad kúpou oblečenia alebo hračiek.

1. Darujte deťom originálne posedenie, na ktorom môžu aj leňošiť

Veľmi obľúbenou súčasťou vybavenia detských izieb sa v posledných rokoch stali detské sedacie vaky. Zožeňte deťom do izby zaujímavý dizajnový doplnok, do ktorého sa môžu napríklad zvaliť a len leňošiť. Malým futbalistom vyberte vrece najlepšie v tvare lopty, princeznám zase kvetované.

2. Dievčatá v izbe potrebujú veľkú šatníkovú skriňu

Aký nábytok v izbe pre dievča je nutný? Najčastejšie veľká šatníková skriňa s množstvom zásuviek, políc a šatníkových tyčí, do ktorej sa zmestí celá jej garderóba. Pri skrini s veľkým zrkadlom sa bude môcť slečna dobre prezrieť pri skúšaní všetkých kúskov zo šatníka. Myslite aj na toaletný stolík s dostatkom zásuviek a poličiek na šperky, parfumy, a neskôr aj na šminky.

3. Kamarátkam bude cez noc najlepšie na rozkladacej sedačke

K toaletnému stolíku je potrebná pohodlná stolička so zaujímavým dizajnom, ale aj štýlová stolná lampa. Do izby pre dievča sa navyše hodí rozkladacia sedačka, v ktorej pohodlí bude môcť čítať obľúbené knižky, či si len tak pokecať s kamarátkami a neskôr napríklad s kamarátmi. Rozkladacia preto, aby mohla priateľky pozývať na pyžamovú párty a nočné zábavy v podobnom duchu.

4. Náruživej čitateľke venujte poriadnu knižnicu

Je vaša dcéra vášnivou čitateľkou? Kúpte jej k sedačke veľkú knižnicu, do ktorej uloží všetky svoje literárne skvosty. Vo voľných policiach si môže vystaviť zbierku plyšových hračiek alebo dekoračné predmety. Pre posedenie s dobrou knižkou alebo počúvanie obľúbenej muziky je fajn mať interiérovú hojdačku. Pri jej inštalácii myslite na pevnosť ukotvenia a bezpečnosť.

5. Malému pretekárovi dajte pod stromček štýlovú posteľ

Koluje v žilách vášho syna adrenalín už od mala, má rád silné stroje a rýchlu jazdu? V pevnej vitríne si uschová všetky modely áut alebo plagáty s obľúbenými jazdcami či strojmi. Ak mu zaobstaráte posteľ v tvare auta, potom bude nadšený. Váš syn si môže vďaka štýlovému nábytku pripadať ako na pretekárskom okruhu, alebo na futbalovom ihrisku.

6. Poschodová alebo dvojposchodová posteľ pre izbové eldorádo

Snáď každý chlapec si zamiluje poschodovú posteľ, po ktorej môže šplhať, alebo zvýšené lôžko, pod ktorým si vyrobí skrýšu. V tej sa môže schovať pred celým svetom a snovať tú plány veľkolepých bitiek, alebo za svitu baterky strašiť kamarátov hororovými príbehmi. S dvojposchodovou posteľou toto všetko pôjde jednoducho. Na hornom poschodí sa výborne zaspáva a v dolnom si váš malý nezbedník vytvorí spoľahlivý úkryt.

7. Obmedzte v chlapčenskej izbe neporiadok, nasťahujte tam komodu

Ak sa chcete vyhnúť predieraniu sa hromadami oblečenia a všemožných hračiek na zemi, zariaďte chlapcovi izbu dostatočným množstvom ukladacích priestorov. Poličky, truhly, komody či rôzne skrinky upracú veľmi jednoducho. V praktických komodách uloží prehľadne veľa vecí. Vyberte také, ktoré budú farebne a štýlovo zapadať do synovej izby.

Ak sa vám kúpa nového nábytku do detskej izby tento rok nehodí, poobzerajte sa v obchodoch aj po iných darčekoch. Podľa tradície sú všetci chlapci viac-menej kreatívci, nech majú päť alebo päťdesiat päť. Mladému mužovi kúpte aj napríklad niečo ľahko praktické a pritom zábavné. Pre umelca začiatočníka to môže byť hudobný nástroj. Chybu neurobíte ani so športovým náčiním alebo obyčajnou športovou fľašou.

Vyrobte dievčatám vianočný darček sami, inšpirácii je veľa

Dievčatá zase spravidla vítajú takzvané „mäkké“ darčeky. Sú to všeobecne balíčky, v ktorých väčšinou nájdu niečo pekné na seba. V posledných rokoch ale idú do módy vlastnoručne vyrobené darčeky, pri ktorých tvorbe zapojíte svoju fantáziu a tvorivosť. Do izbičky sa výborne hodia aj originálne hodiny, vytvorené z dominových kociek.

Darčeky na Vianoce nakupujte najlepšie v pokoji a s dostatočným predstihom. Vôbec to nemusí byť taký stres, akého sa možno bojíte. Urobte si napríklad malý zoznam a tabuľku, komu a čo chcete kúpiť. Nechoďte do obchodu ani e-shopu s tým, že „zatiaľ neviete“. Nenechávajte nákup darčekov na poslednú chvíľu a počúvajte aj doma, čo vaši blízki potrebujú.

Zaobstarali ste vlani svojim ratolestiam nový nábytok do detskej izby? Napíšte do komentára pod článkom, aký ste mali úspech, odkiaľ ste čerpali inšpiráciu a poraďte ostatným čitateľom.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť