Home Netradičné bývanie Oplatí sa investovať do nábytku na mieru?

Oplatí sa investovať do nábytku na mieru?

by Martin

Nábytok na mieru alebo štandardný nábytok? Ak chcete nábytok neštandardných rozmerov, ktorý dokonale zapadne do vášho príbytku voľba je jednoznačná. Ak vám ide v prvom rade o kvalitu výber už nemusí byť taký jasný, pretože aj bežný nábytok má svoju kvalitu a určité výhody.

Foto: © pixabay.com

Kedy je lepší nábytok na mieru?

Ak sa vám páči nábytok z ponuky výrobcu ale potrebovali by ste iný, neštandardný rozmer spýtajte sa či je možné vyrobiť daný kus aj na mieru. Niektorí výrobcovia vám takúto požiadavku splniť dokážu, nie je to ale pravidlom. Potom je tu možnosť osloviť stolára, ktorý vám môže v rámci možností vyrobiť nábytok podľa vašich predstáv.

Foto: © pixabay.com

Nábytok na mieru sa vám teda oplatí kupovať vtedy, ak vám ponúkané rozmery nezapadajú do vybraného priestoru. Nemusíte sa tak prispôsobovať dispozícií bytu a zariadiť ho tak ako chcete vy. ďalším dôvodom býva to, že si z ponuky bežného nábytku jednoducho nevyberiete. Najmä náročnejší zákazníci s jasnou predstavou o tom, ako má byt a nábytok v ňom vyzerať môžu mať problém s výberom. Nábytok vyrobený na mieru vám dáva možnosť voľby materiálu, farby, kovania, čalúnenia a pod. Celá izba alebo celý byt tak môže byť perfektne zladený a priestor využitý do posledného centimetra.

Výhody a nevýhody nábytku na mieru 

Ako už bolo spomínané k výhodám nábytku na mieru patrí možnosť získať nábytok presne podľa svojich predstáv. Vyrobiť sa dajú atypické tvary aj rozmery a s návrhom vám môže pomôcť aj nábytkár alebo stolár. Obmedzovaný nie ste ani dizajnom. Nemusíte si teda vyberať iba z výrobcom ponúkaných farebných prevedení a materiálov. Ak chcete trvácny a kvalitný kus nábytku s dizajnom podľa vášho vkusu môžete ho mať.

Foto: © pixabay.com

Samozrejme všetko má svoje výhody a nevýhody. Inak to nie je ani v prípade nábytku. Nábytok na mieru sa musí vyrábať podľa vašej zákazky a tak na neho budete musieť čakať možno aj niekoľko týždňov. Cena takéhoto nábytku bude vyššia ako pri tom bežnom, ale vďaka veľkému výberu materiálov je možné nábytok prispôsobiť vašim možnostiam. Počítať musíte aj s tým, že nábytok sa nedá vyrobiť na milimeter presne. Vždy existujú nejaké maximálne prípustné odchýlky.

Bežný nábytok vs. nábytok na mieru

Stále neviete, či sa vám viac oplatí nábytok na mieru alebo bežná ponuka z obchodu? Bežný nábytok je dostupný ihneď alebo v priebehu niekoľkých dní, vo výnimočných prípadoch môže ísť o niekoľko týždňov. Na nábytok vyrobený na mieru bude čakať rádovo týždne. Bežný nábytok je lacnejší ako ten na mieru, zrejme ale budete musieť rešpektovať to, že nie je úplne podľa vašich predstáv. Taktiež sa budete musieť zmieriť z ponúkanou kvalitou, farebným prevedením a materiálom.  Nábytok na mieru sa ale určite oplatí iba v prípade ak máte trvalé bývanie a nechystáte sa sťahovať. Do nového bytu by vám už tak dobre pasovať nemusel a tak by snaha a investícia vyšla nazmar.

Máte doma nábytok na mieru alebo kupujete bežný nábytok z obchodu z nábytkom? Nakupujete nábytok skôr z e-shopov alebo radšej z kamenných predajní.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť