Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Dekoračné vankúše sa hodia do obývačky aj spálne

Dekoračné vankúše sa hodia do obývačky aj spálne

by Martin

Nenápadné, farebné či vzorované. Dekoračné vankúše môžu byť skvelým doplnkom k sedacej súprave, ale svoje miesto majú aj v spálni či detskej izbe. Obyčajné vankúše sa môžu stať dizajnový a funkčný doplnok, ktorý zaujme na prvý pohľad.

Zlaďte ich so sedačkou

Aké dekoračné vankúše si vyberiete do obývačky záleží na sedacej súprave a celkovom štýle obývačky. Pokiaľ máte radi jednoduchosť a eleganciu mali by byť vankúše v podobnom farebnom tóne ako sedačka. Neutrálne farby sú vhodné aj vtedy, ak máte farebné doplnky a chcete farebnosť trochu utlmiť a nekombinovať príliš veľa odtieňov.

Ak sa vám naopak zdá, že obývačka potrebuje oživiť vyberte farbu, ktorá so sedačkou vytvorí kontrast. Môže ísť o kontrastnú farbu, vzor alebo aj materiál. Výhodou dekoračných vankúšov je, že ich výber je obrovský a sú cenovo dostupné. Keď vás tie aktuálne omrzia stačí za pár eur kúpiť nové obliečky. Dostupné sú klasické bavlnené obliečky, kožušinkové či s flitrami.

Ozdobte si spálňu

Spálňa je miesto pre oddych a načerpanie nových síl. Mali by ste sa v nej cítiť príjemne a mala by spĺňať vaše predstavy. Na druhej strane by ale nemala byť preplnená nábytkom ani doplnkami. Zútulniť sa ale dá praktickými doplnkami ako sú dekoračné vankúše, prehoz na posteľ či závesy. Či už budú doplnky spolu farebne a vzorovo ladiť ale nie je na vašom vkuse.

Vankúše samozrejme nemajú iba dekoračnú funkciu. Poslúžia vám ak potrebujete mať pod hlavou ďalší vankúš, prípadne na podpretie krížov ak si posteli čítate alebo sledujete televízor v sede. Samoúčelné nie sú ani spomínané prehozy na posteľ. Určené sú aj na to, aby sa prach a nečistoty nedostali k posteľnej bielizni alebo sa neusadzovali v matraci.

Prečo si zaobstarať dekoračné vankúše

– veľký výber farieb, vzorov a veľkostí

– ľahko ich zladíte s ostatnými doplnkami a nábytkom

– sú cenovo dostupné

– poťah na vankúš sa dá kedykoľvek vymeniť za iný

– poťah alebo celý vankúš sa dá oprať v práčke

– sú vhodné na podpretie chrbta, môžete si vďaka nim aj zdriemnuť na sedačke

– dokážu oživiť interiér

Máte aj vy doma dekoračné vankúše? Využívate ich v obývačke alebo v spálni?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť