Home Detská izba inšpirácie Vytvorte školákom pracovný kútik aj v malej izbe

Vytvorte školákom pracovný kútik aj v malej izbe

by Martin

Keď začnú deti chodiť do školy potrebujú miesto na učenie a prípravu. Prvák má samozrejme iné potreby ako študent strednej alebo vysokej školy. Každý ale potrebuje svoj pracovný kútik a vhodné podmienky na štúdium, ktoré sa dajú vytvoriť aj v malej detskej izbe.

Využite miesto s rohovým PC stolíkom

Rohový PC stolík je praktický hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade šetrí miesto a umožňuje vám využiť priestor v rohu. Okrem toho je väčšina takýchto stolov vybavená aj úložnými priestormi a tak nie je nutné hľadať miesto aj na regál alebo skrinku na školské potreby. Ak máte skutočne málo miesta vyberte si PC stolík s regálmi aj zásuvkami. Pohodlne v ňom uložíte počítač, učebnice a všetky školské pomôcky.

Detská posteľ s pracovným stolom

Ďalším priestorovo úsporným riešením je detská posteľ s úložným priestorom a pracovným stolom. Ide v podstate o poschodové postele pričom v spodnej časti nie je ďalšie lôžko ale stolík a úložné priestory. Toto riešenie je vhodné nie len pre menšie deti ale aj pre študentov. Postele majú totiž aj rozmery klasickej jednolôžkovej postele teda 200 x 80 cm. Ak je detská izba malá alebo potrebujete vytvoriť pracovný priestor pre viac detí je to ideálne riešenie. Niektoré modely majú množstvo úložného priestoru aj na hračky alebo oblečenie.

Málo miesta vyriešia aj police a regál

Ak nebude stačiť úložné miesto v stole môžete si pomôcť poličkami alebo policovým systémom na stenu. Nad stôl jednoducho pripevnite poličky, ktoré sa  dajú využiť na knihy ale aj rôzne iné maličkosti alebo dekorácie. Ďalšou možnosťou sú úložné boxy alebo kontajnery, ktoré sa dajú umiestniť pod stôl, ak je pod ním ešte miesto.

Nezabudnite na poriadnu stoličku

K pracovnému stolu jednoznačne patrí kvalitná kancelárska stolička. Správne držanie tela a pohodlie pri sedení je mimoriadne dôležité hlavne pri deťoch. Ideálne sú tzv. rastúce stoličky alebo stoličky s nastaviteľnou výškou. Pre staršie deti a študentov sú vhodné aj kancelárske kreslá alebo stoličky. Čím viac času trávia sedením nad školskými povinnosťami, tým dôležitejšie je, aby sa naučili sedieť správne a nehrbili sa.

Dôležité je svetlo

Aj keď hovoríme o pracovnom kúte dôležité je svetlo. Ak je to aspoň trochu možné umiestnite stôl k oknu alebo čo najbližšie k nemu. Prirodzené svetlo je vždy lepšie ako umelé aj s pohľadu pocitu pohody. Pokiaľ to nie je možné musí byť súčasťou stola aj kvalitná lampa a samozrejme hlavné stropné svetlo. Pri deťoch, ktoré píšu alebo kreslia rukou umiestnite na stranu menej dominantnej ruky. To znamená, že ak máte doma praváka lampička by mala byť na ľavej strane a naopak.

Má vaše dieťa v izbe pracovný kútik? Páči sa vám viac rohový stolík alebo posteľ so stolíkom v jednom?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť