Home Obývačka inšpirácie 4 dôvody, prečo si zaobstarať taburetku

4 dôvody, prečo si zaobstarať taburetku

by Martin

Taburetka bola obľúbená hlavne v minulosti, ale svoje miesto v domácnosti má aj dnes. Malý, ale univerzálny a praktický kus nábytku využijete v obývačke, detskej izbe aj v spálni. Jej čaro objavíte veľmi rýchlo a pokiaľ si vyberiete dizajnový kúsok stane sa ozdobou interiéru.

1. Hodí sa každej miestnosti

Výhodou taburetky je, že je ľahko prenosná a poslúžiť môžete na rôzne účely. V obývačke si na ňu môžete vyložiť nohy keď sedíte v kresle alebo na sedačke, ale poskytne miesto na sedenie pre návštevu. Niekedy je možné dokúpiť si k sedacej súprave aj taburetku v rovnakom dizajne. Do predsiene sa hodí ak si pri obúvaní alebo vyzúvaní potrebujete sadnúť. Skvele sa hodí aj k toaletnému stolíku ale aj k zrkadlu do spálne, poslúžiť môže aj v kúpeľni na odloženie oblečenia alebo na sedenie pri obliekaní a pod.

2. Ďalší úložný priestor

Hodí sa vám úložný priestor na deku alebo časopisy? Potom si vyberte taburetku s úložným priestorom. Sedák sa dá odklopiť alebo zodvihnúť a ukryje vaše veci. Ak máte taburetku v predsieni môžete do nej uložiť napríklad papuče pre hostí.

3. Nahradí aj príručný stolík

Taburetka je vhodná nie len na sedenie, niektoré modely dokážu nahradiť aj príručný alebo konferenčný stolík. Je to ideálne riešenie do malých bytov alebo izieb keď potrebujete naozaj univerzálny kus nábytku, najmä ak má aj spomínaný úložný priestor. Vhodná je aj do väčších obývačiek kde prijímate návštevy a z času na čas vám na pohostenie nestačí konferenčný stolík.

4. Ozdoba každej miestnosti

Podobne ako sedačky a kreslá aj taburetky sa vyrábajú z množstva rôznych materiálov. Taburetka z kože, ekokože, bavlny a iných textilných materiálov môže mať rôzny dizajn, pripadne vzory. Aj Vďaka tomu sa môže stať najzaujímavejším prvkom miestnosti. Je na vás či ju doladíte k sedačke alebo si zvolíte niečo originálne. Určite ale myslite na to kde a na aký účel ju chcete prevažne využívať. Obyčajné čalúnenie z bavlny sa predsa len udržuje a čistí horšie ako látka odolná voči vode alebo koža.

Máte už doma taburetku alebo si ju plánujete kúpiť? Bude súčasťou obývačky alebo inej miestnosti?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť