Home Dekorácie do bytu a bytové doplnky :) Vyrobte si jarné dekorácie plné farieb

Vyrobte si jarné dekorácie plné farieb

by Martin

Príchod jari je spájaný hlavne s Veľkou nocou. Jarné dekorácie ale nemusia mať iba veľkonočný motív, domácnosť si môžete rozveseliť aj jednoduchými a farebnými ozdobami, ktoré si vyrobíte aj samy. Pripravili sme pre vás niekoľko originálnych tipov na svieže dekorácie do bytu.

Kvetinové girlandy z papiera

Začneme jednoducho – kvetinovými girlandami, ktoré sú vhodné do detskej izby, predsiene ale pokojne aj do obývačky.

Na ich výrobu budete potrebovať farebný papier, plsť, nožnice, ceruzku, povraz/šnúrku, lepiacu pištoľ, pohár (alebo niečo iné okrúhle). Z papiera vystrihnete kruhy, ktoré si obkreslíte podľa pohára, aby mali rovnakú veľkosť. Kruhy potom budete strihať do tvaru špirály a tú potom zrolujete, aby vám vznikol tvar kvetu. Aby tvar držal, použijete lepiacu pištoľ a hotové kvety prilepíte na povrázok pomocou lepiacej pištole a malých kúskov plste.

Presný postup nájdete vo videu:

Nástenné hodiny

Ak si chcete vytvoriť nástenné hodiny s jarným, alebo akýmkoľvek iným motívom pripravte si maliarske plátno na ráme, akrylové farby, štetec, vatové tyčinky, gumičku, hodiny (strojček a ručičky).

Na maľovanie použijete nie len štetec, ale aj niekoľko vatových tyčiniek zviazaných gumičkou, ktoré sa namočia do farby a odtlačia na plátno. Postup uvidíte vo videu nižšie. Zo starých hodín potom vyberiete strojček, ktorý pomocou obojstrannej lepiacej pásky alebo lepidla pripevnite k plátnu, doplníte hodinové ručičky a je to!

Veľkonočný veniec

Pripraviť svoju domácnosť na veľkonočné sviatky môžete nie len jarný upratovaním, ale aj jednoduchým vencom na dvere. Úplne najjednoduchšie je kúpiť si základ venca, plastové vajíčka rôznych veľkostí, umelú alebo papierovú trávu, stužku, jutu, potrebná bude aj lepiaca pištoľ a nožnice. Základ venca omotáte jutou a začnete s prilepovaním umelej trávy, ktorú potom podľa potreby ostriháte. Potom už len prilepíte vajíčka, uviažete stužku a zavesíte na dvere.

Vyrábate vlastné dekorácie alebo si ich radšej kupujete? Akú máte výzdobu na veľkú noc?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť