Home Kuchyňa a Jedáleň inšpirácie Kuchyne budúcnosti: Čo očakávať v roku 2024

Kuchyne budúcnosti: Čo očakávať v roku 2024

by Martin

Rok 2024 prinesie do kuchýň dynamickú zmenu s výraznými farbami, ako sú modrá, červená, alebo olivová. Experti v oblasti dizajnu súhlasia, že kombinovanie farieb, ako je napríklad tmavomodrá na spodných kuchynských skrinkách a šedá na horných, pridáva na dramatickosti a hravosti. Zelená v rôznych odtieňoch bude tiež populárna, poskytuje pokojnú, ale zároveň sviežu atmosféru.

Kuchyne budú viac zamerané na pohodlie a funkčnosť, s cieľom vyvolať pocit radosti a bezpečia. Vybavenie sa bude snažiť o minimalizáciu chaosu a maximalizáciu útulnosti.

V roku 2024 ostáva kuchynský ostrovček stále populárny. Dizajnéri kladú  dôraz na tvar podľa symboliky rodinného kruhu, čo umožňuje väčšiu interakciu pri varení. Sú neoddeliteľnou súčasťou moderných kuchýň, a to vďaka svojej multifunkčnosti. S výškou okolo 90 centimetrov, môžu slúžiť ako pracovná doska, úložný priestor a dokonca aj nahradiť tradičné jedálenské stoly.

Farby ako vyjadrenie štýlu

Lesklé povrchy postupne ustupujú v prospech matných povrchov. Trendy roku 2024 naznačujú návrat k prírodným a minimalistickým interiérom, kde dominujú matné povrchy v odtieňoch šedej, čiernej a zelenej, doplnené o prvky z dreva alebo korku.

V roku 2024 sa očakáva odchod od tradičnej bielej k neutrálnejším odtieňom ako je béžová, ktorá pridáva eleganciu a zároveň opticky zväčšuje priestor. Odtiene ako ružová, bordová a oranžová budú tiež obľúbené, poskytujú hĺbku a pripomínajú návrat k prírode.

Plávajúce police a presklené dvierka

Kuchynské linky s presklenými dvierkami zažijú comeback. Vďaka minimalizmu a trendu zbavovania sa nepotrebných vecí sa očakáva, že dopyt po nich bude v roku 2024 vyšší ako kedykoľvek predtým.

Plávajúce police, ktoré sa javia ako vznášajúce sa na stenách, prinesú do kuchýň moderný a vzdušný vzhľad. Sú to funkčné prvky, poskytujúce dodatočný úložný priestor bez zbytočného zaťažovania priestoru. V roku 2024 bude tento trend pokračovať s rastúcim zameraním na minimalizmus a efektívne využívanie priestoru.

Týmto spôsobom sa kuchyňa v roku 2024 stane miestom, kde sa snúbi estetika, funkčnosť a pohoda, pričom odráža osobné preferencie a životný štýl jej používateľov.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť