Home Obývačka inšpirácie Bez čoho sa nezaobídete v novom byte?

Bez čoho sa nezaobídete v novom byte?

by Martin

Čaká vás nový byt a s ním aj nové zariadenie, nábytok a doplnky? Pokiaľ máte obmedzený rozpočet a nemôžete si hneď zabezpečiť všetko čo chcete je potrebné začať tým nevyhnutným. Ďalší nábytok a doplnky si predsa môžete dokupovať postupne.

Foto: © pixabay.com

Pohodlná posteľ 

Kvalitný spánok je nevyhnutnosť ak chcete mať dostatok energie na prácu a ďalšie zariaďovanie nového bytu. Ak zvažujete provizórium v podobe matraca na podlahe alebo starej váľandy určite to neodporúčame. Posteľ by ste si skôr či neskôr kúpiť museli. Ak to spravíte hneď nebudete musieť riešiť problém so zbavovaním sa tej dočasnej. Máte malý byt a o priestrannej posteli môžete iba snívať? Riešením môže byť rozkladacia sedačka. Musí byť ale určená na každodenné spanie, aby vás čoskoro nepostihli problémy s bolesťami chrbta a nespavosťou. Výhodou je aj to, že máte sedačku a posteľ v jednom čo je praktické aj ekonomické.

Foto: © pixabay.com

Zabezpečte si súkromie

Aj keď žalúzie alebo závesy nie sú na vašom rebríčku priorít na popredných priečkach mali by ste si ich dopriať čo najskôr. Jednak vám zabezpečia dostatok súkromia pred prípadnými zvedavými očami susedov a doprajú vám aj zatemnenie, aby vás nebudil východ slnka. Závesy sú dnes moderným a funkčným doplnkom. Pokiaľ ešte presne neviete aký štýl bude mať váš byt zvoľte si niečo neutrálne, alebo kúpte závesy či žalúzie za pár eur a neskôr ich vymeňte za také, ktoré sa vám do bytu hodia lepšie.

Základy kuchyne

Je váš nový byt čiastočne zariadený a máte v ňom kuchynskú linku a spotrebiče? V tom prípade máte vyhraté. Ak nie určite si na zoznam priorít zapíšte minimálne chladničku, rýchlovarnú kanvicu a sporák (alebo aspoň elektrický varič). Kuchyňa by mala byť vybavená tak, aby ste v nej zvládli pripraviť aspoň raňajky a rýchlu večeru.

Skriňa alebo komoda

Aby ste sa cítili ako doma mali by ste si aspoň najpoužívanejšie veci vybaliť a nie ich mať niekoľko týždňov v krabiciach. Niekedy je súčasťou bytu vstavaná skriňa, ktorá vám v tomto smere určite pomôže. Ak ju nemáte kúpte si šatníkovú skriňu alebo aspoň komody. Komoda sa dá neskôr využiť nielen na uloženie oblečenia ale napríklad aj ako úložný priestor v obývačke alebo v kúpeľni.

Atmosféra domova

Byt môže pôsobiť neútulne a chladno ak v ňom máte iba niekoľko neosobných nových vecí. Preto si s prvými vecami nasťahujte aj niečo osobné čo vám prinesie teplo domova. Môžu to byť maličkosti z vášho rodného domu alebo predchádzajúceho bývania, prípadne niečo úplne nové čo bude symbolom ďalšej etapy vášho života. Môže to byť obľúbená deka, obraz alebo fotky. Dobrým nápadom sú aj kvety, ktoré jednoznačne domov zútulnia.

Bez čoho si neviete predstaviť svoj nový domov? Čo ste si kúpili do bytu ako prvé?

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť