Home Nápady do záhrady Ako relaxovať na terase?

Ako relaxovať na terase?

by Martin

Terasa je miestom, kde sa stretávajú príroda a pohodlie domova. Je to ideálne miesto na odpočinok, či už s rodinou alebo priateľmi. V dnešnom článku sa pozrieme na to, ako si na terase môžete vytvoriť dokonalé prostredie pre relaxáciu pomocou hojdačiek, hammockov, sietí a závesných kresiel.

zdroj: pixabay

Hojdačky pre celú rodinu

Hojdačky patria už dlho k obľúbeným doplnkom na terasy. Poskytujú skvelý spôsob, ako sa uvoľniť a užiť si príjemný pohyb vo vzduchu. Hojdačky sú dostupné v rôznych veľkostiach a štýloch, čo znamená, že si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a vkusu. Pre väčšiu rodinu alebo skupinu priateľov sa hodí hojdacia lavica alebo dokonca hojdacia posteľ, kde sa môže pohodlne uvelebiť viac ľudí.

zdroj: pixabay

Exotické hammocky a jednoduché hojdacie siete

Rozdiel medzi hammockom a hojdacou sieťou nie je veľký, pretože obe označenia sa často používajú zameniteľne. Obidva druhy môžete zavesiť medzi stromami alebo na špeciálne navrhnutých stojanoch. Napriek tomu existujú medzi nimi určité rozdiely:

Materiál: Hammocky sú často vyrobené z pevných, trvanlivých a pružných materiálov, ako sú bavlna, polyester alebo nylon. Tieto materiály sú pletené alebo tkané do jednoduchých alebo viacvrstvových konštrukcií. Na druhej strane hojdacie siete sú zvyčajne vyrobené z mäkkých a priedušných materiálov, ako je tenká bavlna alebo nylon, ktoré sú prepojené do sieťoviny.

Dizajn: Hammocky majú väčšinou jednoduchší dizajn a sú uzatvorené, čo zabezpečuje väčšiu podporu tela a pohodlie pri ležaní. Hojdacie siete sú otvorené a poskytujú viac prirodzeného vetrania, ale menej podpory tela.

Podpora tela: Hammocky poskytujú väčšiu podporu tela, pretože sú navrhnuté tak, aby sa prispôsobili tvaru vášho tela a rozložili váhu rovnomerne. Hojdacie siete poskytujú menej podpory, pretože sieťovina sa môže v niektorých oblastiach natiahnuť viac ako v iných.

Napokon, aj keď sa hammocky a hojdacie siete môžu zdôrazniť ako rôzne produkty, v podstate slúžia rovnakému účelu, a to poskytnúť pohodlné miesto na relaxáciu na terase alebo v záhrade.

zdroj:  pixabay

Závesné kreslá – výnimočný štýl a pohodlie

Závesné kreslá sú pre tých, ktorí hľadajú nielen pohodlie, ale aj dizajnový prvok, ktorý pridá jedinečnosť ich terase. Tieto kreslá sú zavesené na jednom bode, čo im dodáva zaujímavý tvar a štýl. Sú vyrobené z rôznych materiálov, ako sú ratan, bavlna alebo technické tkaniny, a sú k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch. Závesné kreslá sú ideálnym miestom na oddych, čítanie, alebo len na rozhovory s priateľmi.

zdroj: pixabay

Doplnky pre dokonalý relax na terase

Ak chcete svoju terasu premeniť na útulné a relaxačné miesto, nezabudnite na príslušenstvo. Vankúše a deky zvýšia pohodlie a pomôžu vytvoriť útulnú atmosféru. Slnečníky a záclony poskytnú potrebný tieň a ochranu pred slnkom. Rastliny a kvety pridajú život a krásu na terasu, zatiaľ čo záhradné svetlá a lampióny vytvoria príjemnú atmosféru pri večernom posedení.

Terasa môže byť skutočným útočiskom, kde si môžete oddýchnuť a načerpať novú energiu. Stačí len zvoliť správne prvky, ako sú hojdačky, hammocky, siete a závesné kreslá, pridať pár doplnkov a vytvoríte si tak svoj vlastný malý relaxačný raj na terase.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť